TKDK Hangi Sektörleri Destekliyor : TKDK birçok ilde ve birçok sektörde kendini göstermekte ve her geçen gün kendini geliştirmekte olan bir kurumdur. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak bildiğimiz TKDK başlıca olarak çiftçilerimizin yanında durmaktadır. Tarımı ve kırsal tüm alanlarda yapılan işlemleri için her zaman çiftçilerimize gerekli yardım ve hibe desteğini sunmakta olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu belli şart ve koşulların sağlanması halinde yeni projelere imza atmaktadır.
Hayatımızın en önemli sektörü olan üretim sektöründe bulunan çiftçilerimizin her zaman yanında durmaya ve kendilerini daha fazla geliştirmeleri adına yeni işbirlikleri ve kendilerine son model en iyi ekipmanları hibelerle ve daha birçok fırsatı en iyi şekillerde sunmaktadır.
TKDK Nedir?
Hayvansal alanların yenilenmesinden tutun ekipman alımına hatta traktör alımına varana kadar her şekilde çiftçilerin yanında olmaya çalışan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, çiftçilere her aldıkları malzeme veya hayvancılık işlerinde en iyi hizmetleri sağlamakta ve çiftçilerin tamamen yanında olmaya dayanan bir politika izlemektedirler.
Yaptıkları hibe yardımlarıyla kuruldukları zamandan günümüze kadar pek çok ses getiren bu kurum her şeyin en iyisini çiftçilere sağlamak adına kendini her geçen gün geliştirmekte ve çiftçilik için en uygun yerlerde en uygun malzemelerle halkın üretim sınıfında büyük önem arz eden çiftçilerimiz için hep mücadele etmektedir.
Her geçen gün kendini biraz daha geliştirmeye ve yeni imkanlarla vatandaşlarının hep yanında olmaya devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu her geçen gün gücüne güç katarak halkın yanında daha fazla yer almakta ve her geçen gün yenilenen avantajlarıyla halka yarar sağlamaktadır.
TKDK Hangi Sektörleri Desteklemektedir?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yani TKDK’nın desteklediği pek çok sektör bulunmaktadır. Pek çok alanda çiftçilerin yapmış oldukları işlemlere yatırımlar yapmaktadırlar. Destekledikleri sektörleri birbirinden ayıran ve her birine ayrı bir şekilde yatırım yapan TKDK illere göre ve sektörlere göre desteklerini farklılaştırmaktadır.
Farklı sınıflar şeklinde ayırdıkları sektörler şu şekildedir;
- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklara Karşı Yapmış Oldukları Yatırımlar;
- Tarım ve balıkçılık ile ilgili ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımlar
- Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik iş geliştirme, gibi sınıflandırılmaları mevcuttur.
Her bir sınıfa ve bu sınıf içerisindeki her bir gruba farklı şekillerde ve koşullarda yardım ve hibe sağlamaktadır. Her grubun şartları ve gereklilikleri farklı olacağından o gruba yatırım yapılacak tutar veya hibe oranları da farklılık gösterecektir. TKDK Hangi Sektörleri Destekliyor
Ayrıntılı bir şekilde incelendiğinde;
- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklara Karşı Yapmış Oldukları Yatırımlar;
Burada et, süt ve yumurta gibi temel hayvansal besinler hakkında yapılan yatırımlar ve hibeler bulunmaktadır. Örneğin;
- Süt üreten tarımsal işletmelere yapılacak olan yatırımlar
- Kırmız et üretiminde olan tarımsal işletmelere yapılacak olan yatırımlar
- Kanatlı eti üreten işletmelere yapılacak olan yardımlar
- Yumurta üretmekte olan tarımsal işletmelere yapılacak olan yatırımlar, olmak üzere kendi içerisinde de belli başlı gruplara ayrılmaktadırlar.
- Tarım ve balıkçılık ile ilgili ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımlar
Bu kısımda daha çok 1. Kısımdan elde edilen ürünlerin işlenmesi veya pazarlanması konusunda olan tarıma dayalı işletmelere yapılacak olan yardımlardan söz edilmektedir.
- Süt ve üretilen süt ürünlerinin pazarlanması ve işlenmesi
- Kırmızı et ve et ürünlerinin pazarlanması ve işlenmesi
- Kanatlı et üretiminin ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
- Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, olarak sınıflandırılabilmektedir.
Bu kısımda da daha çok üretilen ürünlerin işlenmesine yapılan katkılar ele alınmaktadır.
- Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik iş geliştirme
Doğal yollardan elde edebileceğimiz tüm imkanlar bu kısım içerisinde ele alınmaktadır. Üretilen ürünlerin çeşitlendirilmesi ve daha fazla geliştirilmesi adına en ince detayına kadar gelişim aşaması bu kısımda bulunmaktadır. Örneğin;
- Bitkisel üretimin çeşitlerinin arttırılması, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve ardından paketlenmesi
- Arıcılık ve arı ürünlerinin üretiminin fazlalaştırılması, çeşitlendirilmesi, işlenmesi, paketlenmesi
- Zanaatkarlık ve yöresel ürünler
- Kırsal Turizm ve rekreasyonel Faaliyetler
- Su ürünleri yetiştiriciliği
- Makine park yerleri
- Yenilenebilir enerji kaynakları, gibi önemli unsurlar da bu alan içerisinde yer almaktadır.

TKDK Kimler için Var ?
TKDK başta çiftçilerimiz için olmak üzere tarımsal olan her faaliyetin arkasında bulunmaya gayret göstermekte ve en iyisini sağlayabilmek adına en çok çiftçilere hizmet vermektedir.
Üretim sektörümüzü oluşturan çiftçilere önem vererek neredeyse tüm ülkeye hizmet vermektedir.
Şu an günümüzde her şeyin en doğalını arar olmuşken çiftçilerin ve tarımla uğraşanların bu işi hakkıyla yapmaları ve en iyi imkanlara sahip olmaları tüm vatandaşlarımıza yarar sağlayacaktır. TKDK Hangi Sektörleri Destekliyor
TKDK Tarafından Desteklenen İller Hangileridir ?
TKDK tarafından desteklenen iller öncelik sıralarına göre ikiye ayrılmıştır.
- UYGULAMA DÖNEMİNDE YER ALAN İLLER
Çorum, Balıkesir, Afyon, Amasya, Erzurum, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kars, Isparta, Malatya, Ordu, Konya, Şanlıurfa, Sivas, Samsun, Trabzon, Tokat, Van, Yozgat
- UYGULAMA DÖNEMİNDEKİ İLLER
Çanakkale, Erzincan, Giresun, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Karaman, Mardin, Ardahan, Ağrı, Aksaray, Ankara, Burdur, Bursa, Aydın, Çankırı, Denizli, Manisa, Mersin, Nevşehir, Uşak, Muş
Evraklar