Temyizden feragat dilekçesi nasıl hazırlanır? Temyizden feragat dilekçesi örneği nereden indirilir? Temyizden feragat nedir? Dilekçe kime verilir? Sorularının yanıtları için devam ediniz.
Temyizden Feragat
Temyizden feragat nedir? Ceza Muhakemesi Kanununun 266. maddesine göre yargılama sırasında başvurulan kanun yolundan vazgeçme hakkına temyizden feragat etmek denir. Fakat bunun belli şartları vardır.
Mahkemeye başvurduktan sonra resmi karar alınmadan kanun yolundan vazgeçme hakkınız bulunmaktadır. Fakat Cumhuriyet savcısının bu durum için onayı olması gerekmektedir. Cumhuriyet savcısı aksi yönünde karar verirse temyizden feragat işlemi gerçekleşmez ve dava devam eder.
Sanığın temyizden feragat edebilmesi için avukatına bu konu ile ilgili özel olarak vekaletname vermesi gerekmektedir.
Temyizden feragat süresi Temyiz süresi ilamın tebliğinden itibaren 15 gündür.

Temyizden feragat etme amacının bir an önce denetimli serbestlik yoluyla serbest kalabilmek olduğu çok açıktır. Bu noktada şunu bilmek gerekiyor hüküm kesinleşmiş bile olsa denetimli serbest kalmanın kesin olmadığıdır. Temyizden feragat edilse bile denetimli serbestlik yoluyla serbest kalınmayabilir.
Temyizden feragat dilekçesi hazırlanıp teslim edilmiş olsa bile Yargıtay tarafından dilekçe hemen işleme alınmayabilir. Bu durumda tutukluluk hali devam eder. Yaşanabilecek tutukluluk halinin devamı konusunda avukatınızın sizin yönlendireceği şekilde hareket etmenizi öneririz. Aksi taktirde hem AYM’ye hem de AİHM’e bireysel başvuru yapma hakkını kaybedebilirsiniz. Bu da ciddi sorunlar doğurabilir.
Anlaşmalı Boşanmada Temyizden Feragat
Temyizden feragat etme olayı anlaşmalı boşanma davalarında da geçerlidir. Anlaşmalı boşanma davalarının hızlı sonuçlanması için temyiz sonucunu beklemeye yoktur. Bu durumda temyizden feragat ederek boşanma sürecini hızlandırabilirsiniz. Anlaşmalı boşanmalarda temyiz süresi 15 gündür. 15 günü beklemeden temyizden feragat ederek süreci hızlandırabilirsiniz.
Temyizden Feragat Dilekçesi Örneği
Temyizden feragat dilekçesi için avukatınıza vekaletname vermeniz yeterlidir. Fakat siz kendiniz bu dilekçeyi hazırlamak istiyorsanız sizin için bir örnek hazırladık. Bu linke tıklayarak temyizden feragat dilekçesi örneği word dosyasını indirebilirsiniz. Kendi bilgileriniz ile doldurduktan sonra gerekli başvuru işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tekrar etmekte fayda var bu gibi durumlar için iyi bir avukat ile çalışmanız işlemlerinizi daha hızlandıracaktır ve hataya mahal vermeyecektir.
Temyizden feragat dilekçesi konumuz ile ilgili soru ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.