Sokağa çıkma yasağı cezası itiraz dilekçesi örneğini ve yapmanız gerekenleri bu yazımızda konu alacağız. Öncelikle cezayı aldıktan sonra 15 gün içinde yetkili mahkemeye bireysel olarak dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. Eğerki bu süreyi kaçırmanız durumunda cezanız kesileşecek ve iptali için başvuru hakkınız olamayacaktır. Sokağa çıkma cezası itirazı için dilekçe örneğini yazımızın sonundan indirerek yetkili makamlara sunabilirsiniz.
Sokağa Çıkma Yasağı Cezası
Sokağa çıkma yasağı cezası Covid-19 pandemi süreci ile beraber tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli önlemler alınmış ve halende uygulanmaya devam etmektedir. Bu önlemlerin başında ise sokağa çıkma yasağı gelmektedir. Virüs yayılımının önüne geçmek adına hafta içi 19:00 – 05:00 saatleri arasında, hafta sonunda ise tüm gün uygulanan sokağa çıkma yasağı bazı vatandaşlarımız tarafından ihlal edilmektedir. Yapılan bu ihlaller sadece bireyi ilgilendirmediğinden bu durumların önüne geçmek için para cezası uygulanmaktadır. Polis ve jandarma ekipleri sokağa çıkma yasağını delen vatandaşlara para cezası kesmektedir.
Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Ne Kadar?
Sokağa çıkma yasağı cezası asgari 789 TL olurken azami olarak 3.180 TL’dir. Fakat alınan karar sonrası cezanın caydırıcı olması istendiğinden azami tutardan yani 3.180 TL’den para cezaları kesilmektedir.
- Maske cezası itiraz dilekçesi örneğini diğer makalemizden temin edebilirsiniz. Maske cezası itiraz sürecini konu aldığımız makalemize göz atmak için ilgili bağlatıya tıklayınız.

E-devlet üzerinden sokağa çıkma izin belgesi almak için aşağıdaki bağlatıya tıklayabilirsiniz. Kendinize ait e-devlet çalışma izin belgesi düzenleyerek sokağa çıkma kısıtlamasında çalışabilirsiniz. İşlem adımlarını ilgili bağlatındaki yazımızda okuyabilirsiniz.
Sokağa Çıkma Yasağı Cezası İtirazı Nasıl Yapılır?
Sokağa çıkma yasağı cezası itirazı için sokağa çıkma cezası kesilen vatandaş cezanın tebliği sonrası 15 gün içerisinde bulunduğu bölgedeki Sulh Ceza Mahkemesine itirazda bulunabilir. Ceza direkt olarak vatandaşın yüzü önünde kesilip imza alındı ise tebliğ beklenmeden 15 gün içinde mahkemeye başvuru yapılması gerekmektedir. 15 gün içerisinde yapılmayan itirazların idari yaptırım kararı kesinleşir.
İtiraz başvurusu kişinin kendisi ya da avukatı tarafından Sulh Ceza Mahkemesine dilekçe ile yapılır. Sokağa çıkma yasağı cezası itiraz dilekçesi iki nüsha olarak mahkemeye sunulur.
İtiraz dilekçesinde uygulanan ceza tebliği, neden sokakta olduğunuza dair kanıtlı belgeler yer almalıdır.
Sokağa Çıkma Yasağı Cezası İtiraz Dilekçesi Örneği
Sokağa çıkma yasağı cezası itiraz dilekçesi örneği için bu linke tıklayınız. İndireceğiniz dilekçedeki boş alanları kendi bilgilerinizi ile doldurup imzaladıktan sonra mahkemeye başvuru yapabilirsiniz. Sağlıklı sonuç almak için alanında uzman bir avukat ile çalışmanızı tavsiye ederiz.
Sokağa çıkma yasağı cezası itiraz dilekçesi nasıl hazırlanır ve Sokağa çıkma yasağı itiraz nasıl ve nereden yapılır gibi Sorularına cevap verdiğimiz yazımız ile ilgili olarak soru, istek ve yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.
Evraklar