Pasaport harç ücretlerinin ödeneceği bankalar listesi pasaport alacakların büyük merak ettiği konudur. Pasaport harç ücretleri enflasyona bağlı olarak her sene değişir. Pasaport harçları pasaportun istenilen süresine göre değişiklik göstermektedir. Buna rağmen pasaport defter ücreti ne kadarlık bir süreyle pasaport alırsanız alın sabit miktarda ödeme yapmaktasınız. Pasaport defter fiyatı sabit olup 180 TL’dir.
Bordo, yeşil veya gri e-Pasaport için başvuru yapan kişiler için, tüm ücretler il veya ilçenin defterdarlık ve mal müdürlüklerinde veya anlaşmalı bankalara ödemeleri yapılmaktadır. Pasaport harç ücretlerinin ödeneceği bankalar listesi sıkça merak edilen konudur. Pek çok kaynakta da yanlış bilgiler mevcuttur.
Pasaport Harç Ücretlerinin Ödeneceği Bankalar
Pasaport harcı ödemeleri için anlaşmalı olan bankaların listesi şu şekildedir;
- 1- Halk Bankası
- 2- Ziraat Katılım Bankası
- 3- Ziraat Bankası
- 4- Türkiye Emlak Katılım Bankası
- 5- Vakıf Katılım Bankası
- 6- Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)
- 7- Vakıflar Bankası
Pasaport Harçları Nereye Yatırılır?
Pasaport bedelinin pasaport defter ücretini eklediğinizde pasaport ücretleri doğar. Her yıl sabit bir oranda artan pasaport harcı, pasaport düzenlendiği yıl sayısına göre artar veya azalır. Pasaportlar en az 6 aylık en çok ise 10 yıllık çıkarılabilir. Maalesef Türkiye pasaport ücretleri bakımından oldukça pahalı bir ülkedir.
Pasaport harçları nereye yatırılır? Pasaport almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları o yıla ait Maliye Bakanlığınca belirlenmiş ücret tarifelerine uymakla mükelleflerdir. Pasaport harç bedelleri için ‘’E-Pasaport Harç Bedeli’’ ismi altında, pasaport defter bedeli için ise ‘’Pasaport Defter Bedeli’’ ismi altında öncesinde belirlenmiş olan banka şubelerine, İlçe Mal Müdürlüklerine veyahut İl Defterdarlık Müdürlüklerine yatırım işlemi yapabilmektedirler.
Ödeme yapıldığına dair alınacak olan dekontlarda kesinlikle isim soy isim, kimlik numarası ve işlem yapan memurun mutlaka ıslak imzası bulunmak zorundadır.

Kredi kartı ile pasaport ücretlerini yatırabileceğimiz bankalar ise şu şekildedir;
- 1-İng Bank
- 2- Aktif Yatırım Bankası
- 3- Albaraka Katılım Bankası
- 4- Türk Ekonomi Bankası
- 5- Şekerbank
- 6- QNB FİNANSBANK A.Ş.
- 7- HSBC Bank
- 8- Akbank
- 9- Kuveyt Türk Katılım Bankası
- 10- ODEA Bank
- 11- Denizbank
- 12- T.C. Ziraat Bankası
- 13- Alternatif Bank
- 14- Türkiye Finans Katılım Bankası
- 15- Garanti Bankası
- 16- Türkiye Halk Bankası
- 17- Türkiye İş Bankası
- 18- Türkiye Vakıflar Bankası
- 19- Yapı ve Kredi Bankası
Pasaport harç ücretlerini Nüfus Müdürlüğüne yatırabilir miyim?
Nüfus Müdürlüklerinde para tahsili yapan bir birimi olmadığından maalesef harç ücretlerini yatıramazsınız.
Pasaport harç ücretlerinin ödeneceği bankalar listesi ile ilgili merak ettiklerinizi, yorumlarınızı alt bölümdeki yorum alanından bize iletebilirsiniz.
Evraklar