Özel Eğitim Zümre Toplantı Tutacağı : Hukuken tespit ve bilgi vermek için kullanılan belgelere tutanak denir. Tutanaklar, herhangi bir durumun kayıt altına alınması ve resmi makamlara bildirilmesi için kullanılır. Okullarda ise birçok alanda tutulan tutanaklar vardır. Eğitim-öğretim dönemi içerisinde belirlenmiş toplantılarda tutulan tutanaklar bunlardan biridir. Yıl içerisinde pek çok nedende dolayı toplantı yapılan okullarda yılda 3 kere zümre toplantısı yapılır. Zümre toplantısı, okullarda bölüm başkanlarının bir araya gelmesi ile düzenlenir.
Özel Eğitim Zümre Toplantı Tutanağı
Zümre başkanları, branşları ile ilgili sorunları, derslerin ilerleyişi, müfredat hakkındaki görüşlerini belirterek, yıl içerisinde uygulanacak kararlar alırlar. Özel eğitim zümre toplantısı ise özel eğitim alan öğrencilerin bağlı oldukları bölümdür. Diğer branşlarda olduğu gibi özel eğitim branşında görev alan öğretmenler, sorunlarını ve görüşlerini belirtmek için bir araya gelirler. Özel eğitim zümre toplantı tutanağı ise, toplantı ile ilgili alınan kararların, gündem olmuş maddelerin bulunduğu belgelerdir. Bu belgeler, toplantının sonunda toplantıda bulunan herkesin imzası alınarak hazırlanır.

Özel Eğitim Zümre Toplantı Tutanağı Nasıl Hazırlanır
Herhangi bir konu için yazılacak tutanaklar, boş ve temiz bir kâğıda tükenmez ya da pilot kalemle yazılmalıdır. Tutanaklarda mavi veya siyah kalem kullanılmalı, kırmızı kalem ise kullanılmamalıdır. Bir tutanak hazırlarken mutlaka kâğıdın tek tarafı kullanılmalıdır. Tutanağın yazılacağı kâğıtta herhangi bir deforme ve yırtık bulunmamalıdır. Belge üzerinde yazanlar, düzgün, okunaklı ve doğru olmalıdır. Tutanakların hukuki bir belge olduğu unutulmamalı, bu nedenle dili resmi ve özenli olmalıdır. Özel eğitim zümre toplantı tutanağı nasıl hazırlanır;
- Toplantının yapıldığı dönem belirtilmeli ve dönemin yılları yazılmalıdır.
- Toplantıya katılan kişilerin, hangi zümrenin ve branşın başkanı olduğu belirtilmelidir.
- Toplantı tarihi, toplantı saati ve toplantı yeri belirtilmelidir.
- Toplantının gündem maddeleri yazılmalıdır.
- Toplantıya katılan öğretmenlerin görüşleri, kararları ve tartıştıkları konular yazılmalıdır.
- Toplantının bittiği tarih belirtilmelidir.
- Toplantı sırasında alınan kararlar tutanağa işlenmelidir.
- Toplantıya katılan zümre üyeleri ve zümre başkanlarının imzaları alınmalıdır.