Kronik Hastalara Elektrik Desteği için ; Günümüzde birçok kronik hastalığının artığı ne yazık ki bilinmektedir bunların bazılar ise farklı cihazlar ve destekler kullanarak hayatlarını sürdürmek zorundadırlar oldukça zor hayat şartı ile yaşamlarını devam ettirdikleri bilinmektedir. Kronik hastalıkların kişilerin bağışıklık sistemlerini etkilemesi ve normal hayatlarını sürmelerini kısıtlaması ile bilinen ve tedavisi oldukça zor olan hastalıklar arasında yer almaktadır.
Tedavisi zor olması ile birlikte bazı kronik hastalarının kullandıkları cihazlarla hayatlarını devam ettirdikleri bilinmektedir yaşamlarına devam edebilmeleri için bu cihazları almaları ve bunlarla hayatlarına devam etmeleri gerekmektedir. Bazı cihazlar Elektrik ile çalıştığı için oldukça sıkıntılı dönemler olduğunu bilmekteyiz. Bu konuda Kronik Hastalara Elektrik Desteği verilmektedir neler yapabileceğinizi sizlere aktarmaya çalışacağız.
Kronik Hastalara Elektrik Desteği için Gerekli Şartlar Nelerdir ?
Öncelikle kullanılan yâda kullanılacak olan cihaz için devlet hastanesi yada gerek görülen hastanın düzenleyeceği rahat ve bu hastalığın tedavi sürecini anlattığı sağlık raporunun olması gerekmektedir. Bazı şarlar ve evraklar sonucunda başvuru yapabileceğiniz durumları sizlere aktarmaya çalışalım
1: Öncelikle T.C vatandaşı olma şartı aranmaktadır
2: Daha sonra alacağınız kronik hastalığı ve tedavi için verilmiş olan sağlık raporu bu raporun hastanece onaylanmış olan nüshaları ve uygulanacak ilaç ve kullanılacak cihazların yazılmış olan reçete ile kimlik ile bağlı bulunduğunuz il yada ilçe de Sosyal yardım kurumuna başvuru yapılması gerekmektedir.
3: Kronik hastalığın nedeni ve nasıl bir tedavi gerektiğini yâda cihazın kullanılması gerektiğini detaylı bir şekilde belirtilmesi şarttır.
4: Kronik hastalara bakmak ile yükümlü kişilerin her hangi bir destek fonu yâda yardımı alıyor olmaması gerektiğini hatırlatmakta fayda vardır.
5: SGK tarafından yardım almayan kronik hastalara Elektrik kesintisinde sorunlar ile karşılaşmaması için SYDV güç kaynağı sağlanmaktadır.
6: Başvuru esnasında kişilerin ihtiyaç durumuna göre faturaların belli bir miktarı ödenmektedir bu yönde sizleri yönlendirileceğiniz kuruluşlar üzerinden daha sonra ki dönemlerde ödemelerinizi yapmanız doğrultusunda bilgilendirileceksiniz.
7: Hane bireylerinin gelirlerinin hesaplandığını belirmekte fayda vardır. Kişi başına düşen gelir 2020 yılı içerisinde 701 TL olarak belirlendiğini göz önüne alınması gerekmektedir.

8: Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakfına kayıt yapıldıktan sonra sizlere verilecek bilgiler doğrultusunda daha sonra ki dönemlerde P.T.T şubelerinden ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Karşılanacak miktar düşüldükten sonra kalan miktarları ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
9: Başvuru sırasında istenilen belgeler ise Kimlikler ve hane halkının hepsinin kimlik bilgileri ile birlikte son aya ait elektrik faturanızla başvuru dilekçesini doldurarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra hane haklı sayısınca hesaplanma yapılarak ne kadar fatura tutarı ödeneceği bildirilmektedir. Daha sonra ki işlem ise SYDV sizlerin isteklerinizi inceleyerek gerekli işlemlerin başlatılmasını sağlayacaklardır.
10: Hastalar içerisinde evden çıkamayacak durumda bulunan kişilerin vasileri yada bakmak ile yükümlü olan kişiler istenilen evraklar ile başvuruyu gerçekleştirebilmektedirler.
Bu işlemden sonra Vakıf personeli tarafından hane ziyareti gerçekleştirilme süreci ile işlem daha sonra tamamlama aşamasına gelmektedir. Cihaz elektrik ile kullanılmayan her hangi bir cihaz ise yardımın gerçekleştirilmeyeceğiniz göz önüne almakta fayda vardır. Başvuruda kabul edilme işlemi tamamlandıktan sonra sadece bir defa eğer birikmiş borcunuz var ise uygunluğu göz önüne alınarak bir defa bütün borç ödemesi sizin yerinize gerçekleştirilmektedir.
Elektrik Desteği için Videolu Anlatım
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları vatandaşların bu şekilde olan ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yardımları gerçekleştirmeye devam etmektedir. Kronik Hastalara Yönelik Elektrik Desteği ile engelli olup sürekli cihaz kullanmak zorunda kalan vatandaşlara destek olmak için verdiği hizmetlerden bir tanesi de elektrik faturalarının belli bir miktarını ödemeye devam etmektedir bu hizmetlerden yararlanabilmeniz için istenilen şartlar ve yapılması gerekilen işlemleri anlatmaya çalıştık.
Bunlar içerisinde önemli olan noktaları tekrar hatırlatmakta fayda vardır öncelikle hastalığın tanısını belirten ve kullanılacak cihaz uygulanacak tedavinin türünü resmi belge olan sağlık raporunun alınmış olması gerekmektedir. Bu raporda kişinin engelli durumunun da belirtilmesi gerektiğini resmi kurumlar özellikle aradığını hatırlamanızda fayda vardır. Kronik Hastalara Elektrik Desteği aynı zamanda kesintisiz güç kaynağı alabilmeleri için imkanlar sağlanmaktadır. Bu yöntemler ile vatandaşların daha rahat bir hayat yaşayabilmeleri ve eve bağımlı olan bu kişilerin daha güvenli olarak yaşamlarını sürdürmeleri için birçok farklı destek ve yardım çalışmaları devam etmektedir.
Başvuruyu hangi kurum aracılığı ile yapılmaktadır ?
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları vatandaşların bu şekilde olan ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yardımları gerçekleştirmeye devam etmektedir.
Elektrik faturasına 80 TL destek! Elektrik faturası desteği başvurusu nasıl yapılır ?
Alacağınız kronik hastalığı ve tedavi için verilmiş olan sağlık raporu bu raporun hastanece onaylanmış olan nüshaları ve uygulanacak ilaç ve kullanılacak cihazların yazılmış olan reçete ile kimlik ile bağlı bulunduğunuz il yada ilçe de Sosyal yardım kurumuna başvuru yapılması gerekmektedir.
Evraklar