KOSGEB girişimcilik belgesi almak için girişimcilik eğitimi nasıl alınır. Bir iş yeri ya da ofis açmak isteyen kişilerin KOSGEB desteklerinden faydalanabilmesi için bu alana özgü bir girişimcilik belgesi alması gerekmektedir. KOSGEB girişimcilik belgesi önceden yüz yüze eğitim ile alınır iken şimdi e-devlet üzerinden uzaktan eğitim platformu kapsamında da elde edilebilmektedir. Böyle bir kolaylık da mevcut olduğu için pek çok iş kurmak isteyen kişi KOSGEB girişimcilik belgesi almak için uzak eğitim almaktadır.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nedir?
Mevcut iş yeri olan ya da en baştan bir iş yeri açmak isteyen kişiler finansal bir destek ihtiyacı duydukları için KOSGEB girişimcilik belgesi almaktadır. Bu belge önceden yüz yüze eğitim ile alınır iken şimdi e-devlet üzerinden uzaktan eğitim platformu kapsamında da elde edilebilmektedir. Ev konforu çerçevesinde kolaylıkla alınabilecek KOSGEB girişimcilik sertifikası, iş kurma hayali ile atılım gerçekleştiren pek çok kişiyi hayallerine bir adım daha yaklaştırmaktadır. Artık e-devlet üzerinde giriş gerçekleştirdikten sonra bir süre alınacak uzaktan eğitim ile bu sertifika elde edilebilmektedir. KOSGEB girişimcilik sertifikası başvurusu için iki tip eğitim programı mevcuttur. Bu eğitim programları Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimleri olarak iki grupta sınıflandırılmaktadır.
E devlet Kosgeb girişimcilik belgesi sorgulama işlemini yapmak için tıklayınız.
Kosgeb Girişimcilik Belgesi
Akıllı telefon, dizüstü ya da masaüstü bilgisayar ya da tablet ile rahatlıkla KOSGEB girişimcilik belgesi edinmek için yukarıda belirtilen eğitimlerden birine katılabilirsiniz. KOSGEB girişimcilik eğitimi programlarını başarı ile bitirdikten sonra hazırlanan KOSGEB girişimcilik sertifikası e-Devlet aracılığı ile çıktı alınabilmektedir. İstediğiniz zaman her eğitim programı için yaklaşık olarak 5 saat gibi bir vakit harcayarak eğitimlerinizi sonlandırabilirsiniz. Dijital platformda hazırlanmış olan KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik Belgesi Eğitimi Nasıl Alınır?
Kosgeb girişimcilik belgesi ne işe yarar sorusu çok merak edilmektedir. KOSGEB girişimcilik belgesini edindikten sonra KOSGEB’in maddi desteklerinden faydalanma hakkına sahip olacaksınız. KOSGEB girişimcilik eğitimlerini bitirip sertifikayı kazanmadan bu bahsi geçen destek ve hibelerden yaralanma hakkınız bulunmamaktadır. KOSGEB uzaktan eğitim olarak iki çeşit eğitim programı sunmaktadır. Bunlar Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimleri olarak belirtilmiştir. KOSGEB girişimci sertifikası aldıktan sonra girişimci kişilere Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında 65.000 TL’ye ulaşan hibe ve destek sağlanmaktadır. Kuaför, lokanta ve kasap gibi iş sektörleri için Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gayet yeterli olacaktır. Ancak imalat alanındaki bir iş için bu bahsi geçen desteklerden yararlanmak istiyorsanız İleri Girişimcilik Eğitimini başarı ile bitirmeniz gerekli olacaktır.

KOSGEB Girişimcilik Başvurusu Nasıl Yapılır?
KOSGEB girişimcilik eğitimleri için başvuru süreci nasıldır sorusunu cevap vereceğiz. KOSGEB kurumundan girişimcilik belgesi almak amacı ile artık sınıf ortamında yüz yüze bir eğitim alma şartı bulunmamaktadır. Uzaktan çevrimiçi eğitim videolarını takip ederek KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olmak artık mümkündür. Gerekli girişimcilik eğitim programının tamamlanmasının ardından bu sertifika e-Devlet sistemine yüklenmektedir. Bu belgeye dilediğinizde kolaylık ile ulaşabilirsiniz. KOSGEB girişimcilik belgesi alma e-devlet üzerinden kolaylıkla olmaktadır. Girişimcilik programları ortalama 5 saat gibi kısa süreye denk gelen video eğitimleri içermektedir.
KOSGEB Girişimcilik Belgesinin İşlevi Nedir?
KOSGEB girişimcilik belgesi, KOSGEB kurumu tarafından kendi iş yerini açmak isteyen girişimcilere işlerini daha başarılı ilerletebilmeleri adına sunulan eğitimler sonunda hazırlanan bir sertifikadır. KOSGEB girişimcilik belgesi başvurularının önemiyse KOSGEB tarafından sunulan hibe ve destekler için her girişimcinin bu belgeye sahip olması gerekliliği olmasıdır. İş hayatına yeni atılacak olan girişimcilerin sunulan maddi destekleri en verimli şekilde yönetebilmeleri için girişimcilik eğitim programları zorunlu hale getirilmiştir.
Evraklar