Excel Şablonu ile Swot analizini gerek iş gerekse işinize yarayacak kurumsal amaçlı, yada kendi hayatınızda kişisel olarak kolayca uygulanabilir. Swot Analizinin tarihi 1960’lı yıllara kadar uzandığı bilinir. Kurumların güçlü ve zayıf yönlerini anlamak, ayrıca etraflarındaki fırsatları ve karşılaşılması muhtemel olan tehditlerin farkına varmak için sıklıkla SWOT Analizine başvurulur. Farklı isimleri olsada en çok SWOT Analizi kelimesi tercih edilir.
SWOT Analizi Nasıl Uygulanır?
Kurumların ,İş hayatını sürdürülebilir olması önemlidir. Bu sebeple SWOT Analizi, piyasadaki nişlerin (nüfuz edilmemiş alanların) de farkına varmayı sağlayarak kurumun firmanın sürdürülebilirliğine hizmet eder. Kişisel SWOT Analizi olarak kullanıldığında kişinin kariyerini, özelliklerini, yeteneklerini ve kişinin karşısına çıkacak fırsatlardan en iyi şekilde yararlanarak geliş ye imkan tanımış olur.
SWOT Analizi Excel Şablonu Faydaları nelerdir?
SWOT Analizinin oldukça basit olmakla birlikte çok faydalı olmasının sebebi kişiyi biraz düşünmeye sevk etmek ve iş hayatında faydalanılabilecek fırsatları keşfetmeye yardımcı olmasıdır. Ayrıca bu fırsatlardan faydalanabilmek için firmanın hangi güçlü yönleri üzerine eğilmek durumunda olduğuna işaret eder. Öte yandan firmanın zayıf yanlarını fark ettirerek olası tehditlere karşı savunmasız yakalanmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini de kisiye gosterir.
SWOT Analizinin bir diğer faydası, Kurum yada firmayı rakiplerinden farklı tutan unsurların neler olduğunu kişinin fark etmesini böylelikle farklılıkların üzerine inşa edilen bir strateji oluşturmaya imkân tanır. Böylelikle faaliyet gösterilen pazarda farklılaşabilir ve rekabet üstünlüğü elde edilmiş olunur.
SWOT Analizini Firmanın uzun soluklu stratejilerini oluşturmak için ilk adım olarak kullanabilir. SWOT Analizi aynı zamanda strateji toplantılarında bir araya gelmiş insanların birlikte çalışmaya başlamaları için çok iyi bir buzkıran yöntemidir.

Excel Şablonu İle SWOT Analizi Nasıl Yapılır?
İç ve Dış Analizi de denilen SWOT Analizini yaparken kolaylık olması için ikişer eksenin kesişiminden oluşan 4×4 şeklinde bir matris kullanılır. Bu matrisin bir ekseninde işletmenin ya da birey olarak kişinin sahip olduğu güçlü ve zayıf yönleri yer alır; buna içsel unsurlar da denir.. Diğer eksende ise gerek kurumsal, gerek bireysel olarak firmanın etki alanının dışında olan ancak firmayı etkileyebilecek dışsal unsurlar yer alır; bunlara da fırsatlar ve tehditler denmektedir
Kişisel SWOT Analizi Örnekleri : Excel, Pdf
Aşağıdan Kişisel SWOT Analizi örneklerini excel ve Pdf formatında indirebilirsiniz.
Evraklar