Kaymakamlığa dilekçe örneği, devlet kurumlarına şikayet, istek gibi taleplerin iletilmesinde kullanılan bir belgedir. Kaymakamlık gibi devlet kuruluşlarından bilgi almak, şikayette bulunmak ya da diğer çeşitli konularda işlem yapmak için dilekçe yazabilirsiniz. Dilekçe metninde olması gerekenlerle talepler dışında herhangi bir konuya yer verilmemesi gereklidir. Peki kaymakamlık için verilen dilekçe örnekleri nasıl yazılır?
Kaymakamlığa Dilekçe Neden Yazılır?
Herhangi bir konu hakkında meramınızı dile getirmek için kişilerin imzalı olarak yapmış oldukları beyanlara dilekçe denilir. İster özel isterse de resmi kurum, kuruluş olsun dilekçe yazmanın genel kabul görmüş kuralları vardır. Kaymakamlık dilekçe örneği gibi diğer tüm dilekçeler de kurumlar tarafından yanıt alabilmek için gerekli yazım kurallarına uymak zorundadır.
Cumhurbaşkanlığının ilçedeki temsilcisi kaymakamlık olarak bilinir. Kaymakamlık ilçe genel idarenin başı olmakla birlikte, yürütmüş olduğu önemli görevler sayesinde birçok vatandaşın gün içerisinde başvurdukları bir makam olma özelliği gösterir. Kaymakamlığa dilekçe ile düğün izinleri, tüfek ruhsatnamesi başvuruları, bilgi edinme, muhtaçlık yardım talebi gibi konularda dilekçeler verilebilir.
Kaymakamlık İzin Dilekçe Örneği
İyi bir dilekçe, yazılacak makama hitap ile başlar. Dilekçenin yazılacak olduğu kağıdın en üst tarafına muhatap olan kaymakamlığın adı kısaltma yapılmadan ve baş harfleri büyük olacak şekilde yazılır. Kaymakamlığa izin dilekçe örneği belgesinde bulunan metin kısmına kişinin talebi yazılır. Bu talepler doğru, açık, net olmak zorundadır. Dilekçede eğer bir istek ve talepten bahsedilecekse genel kabul görmüş olan “gereğini bilgilerinize arz ederim” şeklinde sonlandırılır. Eğer dilekçe bir bildirim amacıyla veriliyorsa “durumu bilgilerinize arz ederim” şeklinde yapılan cümle ile bitirmekte fayda vardır. Kaymakamlığa dilekçe örneği aşağıdan indirebilirsiniz.

Kaymakamlığa Dilekçe Nasıl Yazılır?
Kaymakamlık makamına yazılan dilekçe örneği belgesinin işleme alınabilmesi için dilekçe sahibinin adı, soyadı, imzası dilekçede kesinlikle yer almalıdır. İstenilen bilgilerden bir tanesinin bile olmaması durumunda dilekçe geçersiz sayılacak, işleme alınmayacaktır. Tarih ve yer bilgisi dilekçede yer almak zorundadır. Ad, soyad bölümünün olduğu kısma tarih atılabileceği gibi dilekçenin sağ üst kısmına da atılabilir.
Kaymakamlığa Dilekçe Örneği
Kaymakamlığa dilekçe örneği ile amaç; talebinizin, şikayetinizin, isteğinizin yerine getirilmesine yönelik olduğundan, yapılan incelemeler sonucunda dilekçe sahibine mutlaka haber verilir.
Kaymakamlık Makamına Verilecek Dilekçe Örnekleri
Evraklar
Merhabalar
taşındığım sokakta bir villanın sokağı bahçesine katarak işgal ettiğini öğrendim. bununla ilgili kaymakamlığa ve savcılığa nasıl dilekçe yazabilirim. İşgal sahibi politik siyasi ve maddi gücünü kullanarak işgalden vaz geçmiyor. Buranın yol olduğuna dair sorumlu belediye ve Valilik Milli Emlak Md yazı var elimde.
(sokağın bir ucu denize inişe uygun diğer ucuna geçiş zamanla uçurum olmuş.