Dar Gelirlilerin ve Emeklilerin Kaplıca Tedavileri Karşılanıyor!
SGK artık kaplıca tedavilerini karşılayacak, Emekli olmuş ve asgeri ile geçinen dar gelirli ailelerin kaplıca tedavilerini SGK ödeyecek. Bu haktan nasıl faydalanabilirsiniz? İşte detaylar…
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kaplıca mevsimi artık kaplıca mevsiminin geldiği malum. eskiden yararlanılamayan bu haktan artık emekli aileler ve dar gelirli bireyler faydalanabilecek. SGK’nın karşıladığı kaplıca tedavisini, bazı şartları yerine getirerek yararlanabilirsiniz.. sigortaya sahip bir çok insana yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu .sağlık gibi bir çok imkana yararlanmasına imkan sağlamaktadır. SGK ile tedavi, muayene, ilaç gibi destek olan SGK, bakıma muhtaç olan hastalar için ise aylık ödeme desteği sağlayarak evde bakım hizmetine kadar imkan bulundurmaktadır. ve artık Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarının kaplıca tedavilerini de karşılayacaktır.Kış ve İlkbahar aylarında ortaya çıkan Kaplıca tedavileri hasta üzerinde gösterdiği şekle göre akciğer, karaciğer, romatizma gibi pek çok tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Avrupa ülkeleri arasında en birincil gelen Türkiye termal zengini olarak bilinmekte… Doğal kaynak suları sıralamasındaysa 7. sıraya kadar gelmektedir.

SGK’nın Kaplıca Tedavisi Karşılaması İçin İstediği Şartlar Nelerdir? 2023
SGK’nın Kaplıca Tedavisini Karşılaması İçin İstediği Şartlar Nelerdir? Türkiye’de bulunan doğal su kaynakları genelde hastalar iyi geldiklerini düşündükleri için ihtiyaç duyarlar. Doğal su kaynağının bir çok hastalığa da faydası vardır. Bunun için ülkemize gelen Turistler bile vardır. İşte şartlar…
Yol, gündelik ve refakatçi giderleri tedavi için düzenlenen sağlık kurulu raporuna dayanılarak karşılanır. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 (altı) ay içerisinde tedaviye başlanamaması halinde yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekir.
Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği gün dahil 5 (beş) işgünü içinde kaplıca tesisine müracaat edilmesi gerekmektedir. Bu süre içinde kaplıca tesisine müracaat edilmemesi halinde yol gideri ve gündeliklerin ödenebilmesi için yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmesine gerek bulunmayıp, bu raporun geçerli olduğu 6 (altı) aylık süre içerisinde sağlık hizmet sunucusu tarafından SUT eki Hasta Sevk Formu (sevk belgesi) düzenlenerek sevk edilmesi gerekir.
- Yol giderin ödenmesinde, tedavinin sağlanabildiği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yerleşim yeri esas alınarak yapılır.
- Raporda/sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçi kalındığının belgelenmesi halinde refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri Kurumca karşılanır.
- Yol giderleri mutat taşıt bedeli üzerinden ödenir.
- Gündelikler; il dâhilindeki sevklerde (ilçe-merkez arası) 100, iller arası sevklerde ise 200 gösterge rakamının devlet memurları aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden ödenmektedir.
Evraklar