İşkur dilekçe güncelleme işsizlik maaşı almak isteyenler için doğru şekilde takip edilmesi gereken bir husustur. Sistemde yüklü olan dilekçe her zaman güncel olmalıdır. İşsizlik maaşını alabilmek için belirli şartlara uyulmalı ve İşkur’a kayıt olunmalıdır.
İşsizlik maaşı almak için sigortalı olarak çalışmanız ve işsiz kalmış olmanız gerekir. İşsizlik maaşı için dilekçe verdiğinizde başvuru yapmış olursunuz. İşsizlik maaşı alabilmek için aşağıdaki koşulları karşılamak gerekir:
- Kendi isteğiniz dışında işsiz kalmak.
- İşsiz kaldığınız tarih baz alınarak 120 gün süre öncesine değin sigorta priminizin ödenmesi.
- İşsiz kaldığınız tarih baz alınarak önceki 3 sene içerisinde 600 gün olmak süratiyle sigorta priminizin ödenmesi gerekir.
İşkur Dilekçe Örneği
İşsiz kaldıktan sonra işsizlik maaşı alabilmeniz için 30 gün süre içerisinde İşkur’a başvuru yapmanız gerekir. İşkur dilekçe örneği için isterseniz internetten isterseniz de bizzat giderek başvuru yapabilirsiniz.
Eğer başvuru sırasında 30 gün süreyi aşmış olursanız aştığınız gün süresi maaşınızdan kesilir. Çalışırken kaç gün sigorta primi ödendiyse işsizlik maaşının süresi de bu duruma göre belirlenir. İşsizlik maaşı ülkemizde en az 180 ile en çok 300 gün arasında verilmektedir.
Dilekçeyi hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. İşsizlik maaşı alabilmek adına dilekçe hazırlarken eksiksiz ve doğru şekilde bilgi vermelisiniz. Eksiksiz dilekçe yazdığınızda işlemler hızlı bir şekilde başlar ve maaşınız ödenir.
İşkur Dilekçe Güncelleme Nasıl Yapılır?
İşsizlik maaşı için başvuru dilekçesinin en üstüne ikametgah ettiğiniz ilin İşkur müdürlüğünün adını yazarak başlamanız gerekir. İşkur dilekçe güncelleme nasıl yapılır konusunda bizzat müdürlüğe giderek gerçekleştirebilirsiniz.
Dilekçenin başına yazılan kurum adını ya en baş harfleri büyük ya da tüm harfler büyük şekilde yazın. Dilekçe içeriğinde kimlik bilginiz, vergi sicil numaranız, sigorta sicil numaranız bulunması gerekir.
Bu bilgiler sayesinde sigortanız kontrol edilir. Daha sonra yine giriş bölümünde işsizlik maaşı almak istediğinizi yazarsınız. Dilekçenin bitişini saygı cümlesi ile yaparsınız. Sağ alt kısma hem tarih hem de imza yazılır. Ayrıca yine sağ alt kısma adres ile iletişim numarası yazılır.
İşkur Dilekçe Sorgulama
İşkur dilekçe güncelleme ile birlikte kullanıcılar verilen dilekçenin nasıl sorgulanacağını araştırabilir. İşsizlik maaşı için başvuru yaptığınızda ve onaylandığında maaş ödeme süresi sigorta primlerinizin yattığı süreye göre belirlenmektedir. İşkur dilekçe sorgulama internet üzerinden yapılabilir.

Eğer 3 yıl içerisinde 600 gün süreyle prim ödemesi olduysa 180 gün, 3 yıl içerisinde 900 gün süreyle prim ödemesi olduysa 240 gün, 3 yıl içerisinde 1080 gün süreyle prim ödemesi olduysa 300 gün boyunca maaş alırsınız.
İşsizlik maaşı ödeneceği zaman hesaplama günlük olarak yapılır. Son çalıştığınız yerde en son 4 ay içerisinde ne kadar maaş aldıysanız bu toplanır. Toplamdan günlük kazancınız hesaplanır ve bu rakamın %40 oranı işsizlik maaşı olarak size verilir.
İşkur Dilekçe
İşkur dilekçe güncelleme ile birlikte İşkur dilekçe başvuru sırasında oldukça önemlidir. Dilekçeyle başvuru yapmadan işsizlik maaşı alamazsınız. Kişi kendi kusuru ya da isteği olmadan işten çıkarılırsa iş veren tarafından mağdur edilmiş olur.
Devlet de bu mağduriyeti belirli bir süre zarfında işsizlik maaşı ile giderir. Kurallara uyarak dilekçe yazdığınızda ve şartları karşılıyorsanız işsizlik maaşının bağlanmaması gibi bir durum yaşanmaz. Dilekçede adınız ve soyadınız yazmalıdır.
Dilekçeyi internetten ya da bizzat giderek verdiğinizde İşkur size geri dönüş yapar. İşten çıkarıldığınızda 30 gün süreniz olduğu için de dilekçeyi kurallara uygun şekilde hazırlamakta zorlanmazsınız. Yazım kurallarına uygun şekilde ve resmi bir dille yazılması gerekir.
Dilekçede aynı zamanda TC numaranızın da bulunması gerekir. En son çalıştığınız firmaya ait bilgiler, işe başladığınız zamanın ve işten çıkarıldığınız tarihin yazılması gerekir. Makam ismi ise dilekçenin en üstüne yazılır. Talep ettiğiniz işlemi açık ve sade bir dille anlattıktan sonra sağ alt köşeye ad ve soyadı yazılarak imzalanır. Dilekçe bu şekilde hazırlanmış olarak teslim edilir.
Evraklar
İssislik formunu tarihini yanlış yazmışım
Slm 25 05 2022 yanlış yazılan işsizlik başvurumu 16 05 2022 olarak deyişmesini rica ediyorum
Bende yanlış girdim nasıl yaptın 1 gün yanlış girmişim
Mrhba işten cikis tarihimi yanlış yazdım nasıl duzelte bilirim
Merhaba,
İşKur’a girdikten sonra
Online işlemlerden, İşsizlik sigortasına tıklıyoruz yanda açılan seçeneklerden Talep Dilekçesini seçiyorsunuz.
Diğer açılan sekmeden Dilekçe Listeleme diyorsunuz.
Açılan pencerenin ekranında küçük bir ” ara ” butonu var ona basınız.
Ona bastıktan sonra başvurunuzu aşağıda göreceksiniz.
Son olarak ” ara ” butonunun yanında olan ” güncelle ” butonuna basarak tarihinizi veya yanlış girdiğiniz bilgilerin güncelleye bilirisiniz.
Ben cuma Taşdemir bana işkur aracılığıyla ilgili mesaj gönderimi genel di borcunu ödemek için ama ben şişli iskuru aradığımda direk 170 e yönlendiriliyor um ben ödeme yapmak için bana yardımcı olursanız istiyorum ben emekli lik başvurusu yaptığım zamanlarda işsizlik maaşı alıyordum emekli maaşı na bağlandığında hemen iptal ettim ama bana ceza geldi