Kendi istekleri ve kendi kusurları olmaksızın işten çıkarılan işçiler, işsizlik maaşı alabilmek için İş-Kur’a dilekçe yazabilmektedirler. İşsizlik maaşı alabilmek için yazılan dilekçenin kurallara uygun bir şekilde olması gerekmektedir. Yazılan dilekçede talepte bulunan kişinin adı ve soyadı muhakkak yer almalıdır. Dilekçe başvurusu yapıldıktan sonra İş-Kur tarafından gerekli geri dönüş sağlanacaktır. İşsizlik maaşı için dilekçe yazımı oldukça kolaydır. Başvuruda bulunacak kişinin iş sözleşmesinin bitmesinin ardından bu süreyi takip eden 30 gün içerisinde şahsen veya elektronik ortamda İş-Kur’a başvurusunu bildirmesi gerekmektedir. Dilekçe yazacak kişinin resmi bir dilekçe yazacağının farkında olması ve dilekçe yazım kurallarına muhakkak uyması gerekmektedir.
İş-Kur Dilekçe Örneği Neden Yazılır ?
İşsizlik sigortası başvurusunda bulunmak isteyenler dilekçe yoluyla İş-Kur’a talepte bulunabilirler. Bununla birlikte engelli işçi istihdamı için de dilekçe başvurusu yapılabilir. Bunların dışında şikâyet talebinde bulunmak isteyenler de şikâyet dilekçesi oluşturabilmektedirler. Yazılacak dilekçe mutlaka kurallara uygun yazılmalı ve ilgili yerlere bildirilmelidir.
İş-Kur Dilekçe Örneği Kısa Çalışma Ödeneği
Kısa çalışma ödeneği ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz ile zorlayıcı sebeplere bağlı olarak iş yeri haftalık çalışma sürelerinin geçici bir süreyle asgari üçte bir oranında azaltılması ya da işyeri faaliyetlerinin tamamının veya kısmi bir oranının asgari dört hafta süre için durdurulması durumlarında, üç ayı aşmamakla birlikte sigortalı çalışanlara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlanması uygulamasıdır.
Kısa çalışma ödeneği işçilere, kısa çalışma ödeneği sağlanması ve genel sağlık sigorta primlerinin ödenmesi faaliyetlerini sağlamaktadır.
Kısa çalışma ödeneği başvuruları işverenler tarafından e-devlet üzerinden yapılabilmektedir.
- Bağ-Kur’lular İçin İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır ?
- İşkur Ücretsiz İzin Maaş Desteği (Nakdi Ücret Desteği)

İş-Kur İşsizlik Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır ?
İş-Kur’a kolayca dilekçe yazabilmek için örnek üzerinde gerekli düzenlemeler yapılabilmektedir. Bunun için aşağıda belirtilen bağlantıya tıklayarak dilekçe örneğine ulaşabilirsiniz. Dilekçede bulunması gerekenler şunlardır; dilekçeyi yazan kişinin adı soyadı, T.C. kimlik numarası, son çalıştığı iş yerine ait birtakım bilgiler ile işe başlama işten ayrılış tarihleri. Bunun yanı sıra bildirim yapılacak makamın ismi yazının en başına yazılır ve talep edilen konu da dilekçede belirtilerek en alt kısma da ad soyad yazılıp imza atılarak dilekçe tamamlanmış olur.
- İşsizlik Maaşı Dilekçesi Örneği : Koşullar, Başvuru ve Süresi Nedir?
- İşsizlik Maaşı Hesaplama ve Başvuru ve Şartları
Sizin için hazırlamış olduğumuz iş-kur dilekçe örneğini aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. İlgili alanları kendinize göre düzenlemeyi unutmayınız.
İş-kur başvuru dilekçesi örnekleri ve tüm kurum ve kuruluşlara özel hazırlanmış dilekçe örneklerini evraklar kategorisinden temin edebilirsiniz.
Evraklar