Hizmet birleştirme dilekçesi farklı sigorta kollarına bağlı kişiler için hizmet birleştirme talebiyle yazılır. 2008 yılına kadar farklı sigorta kollarına bağlı olacak şekilde mesleğini sürdüren kişiler hizmet birleştirme yapabilir. 2008 yılında bir reform yapılmış ve bu reform sonucunda tüm sigorta kolları tek bir çatı altında toplanmıştır. Bundan dolayı 2008 yılından sonra çalışmaya başlayan bireylerin hizmet birleştirme talebinde bulunmalarına gerek yoktur. Hizmet birleştirme işlemleri kamu personelleri tarafından yapılır. Emekli Sandığı çalışanı olan kamu personellerinin bu dilekçeyi yazması karşılığında emekli olma taleplerini iletebilir.
Hizmet Birleştirme Dilekçesi Nedir?
Hizmet birleştirme dilekçesi nedir? Öncelikle bu konuya değinelim. Bu dilekçe, farklı kurum – kuruluşlarda çalışan kişilerin emekli olmadan önce tüm çalışmalarını tek bir noktada birleştirmek amacıyla yazdıkları dilekçelere verilen isim olarak tanımlanabilir. Kamu personeli olarak çalışan kişiler daha önce farklı sigorta dallarına bağlı çalışmışlarsa eğer bu dilekçe vermeden emekli olamazlar. Bu dilekçeyi vermeden emeklilik başvurusunda bulunan kişiler bu işlemi yapmadığı için maaş kaybı yaşarlar ve emeklilik işlemleri uzun sürer. Bu kaybın yaşanmaması için ilk olarak bu dilekçenin verilmesi gerekir.
- İşsizlere Prim ve Sağlık Hizmetinden Kimler Faydalanabilir?
- Devlet Kadrosunda Hizmetli Ne İş Yapar?
- Yol İzin Belgesi Örneği
SGK Hizmet Birleştirme Dilekçesi Nasıl Yapılır?
SGK hizmet birleştirme dilekçesi işlemi yapılabilmesi için ilk olarak hizmet birleştirme dilekçesinin verilmesi gerekir. Bu dilekçenin yazılması esasında dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır.
Bu dilekçede dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;
- Dilekçe hangi kurum adına yazılacaksa, o kurumun adının en üst kısımda ve orantılı olacak şekilde yazılması gerekir. Kurum adının tamamı büyük harfler ile yazılabileceği gibi sadece baş harfleri büyük olarak da yazılabilir.
- Dilekçenin başlangıç bölümüne görev yerinin, yapılan görevlerin yazılması gerekir. Görev yerinden hemen sonra ssk hizmet birleştirme dilekçesi talebinde bulunulur.
- Dilekçenin sağ alt kısmında sırasıyla ad, soyad, tarih ve imza vb. bilgiler yazılır. Dilekçeler mutlaka imzalanması gereken evraklardır.
- Dilekçelerin hemen sol alt kısımlarına başvuruda bulunan kişinin ikamet adresi ve kimlik numarası yazılır.

SSK Hizmet Birleştirme Dilekçesi Ne Zaman Yapılır?
Kullanıcılar “SSK hizmet birleştirme dilekçesi ne zaman yapılır?” sorusu hakkında bilgi almaya çalışabiliyor. Bu dilekçe genel olarak emekli olunacağı zaman verilir. Dilekçe örneği incelenip doldurulduktan sonra teslim edilmelidir. Hizmet birleştirme işlemleri 6 ay süren bir işlemdir. Bazı hallerde hizmet birleştirme işlemlerinin 6 aydan 1 seneye kadar uzaması da mümkündür. Bu nedenle emekli olmak isteyen kişilerin 6 aydan 1 yıla kadar uzayabilen zaman zarfına dikkat ederek hizmet birleştirme başvurusu yapması tavsiye edilir. Bu dilekçe yalnızca emekli olunacağı zaman değil, çalışmaya devam edilen süreçte de verilebilir. Hizmet birleştirme dilekçesinin erkenden hazırlanarak işleme konulması vatandaşların faydasına olacaktır.
Hizmet Birleştirme Dilekçe Örneği
Hizmet birleştirme dilekçe örneği işleme alınırken her yıl 360 gün olarak kabul edilir. Bununla birlikte her ay da 30 gün olarak kabul edilir ve hesaplamalar bu kriterlere göre yapılır. Birleştirme işlemlerinin sonucunda itibari primin ödenmediği süreler, aynı zamanlara rast gelen süreler ve hizmet süreleri eklenmeyecektir.
Evraklar