Heyet raporu nasıl alınır; Öncelikle heyet raporu ikiye ayrılmaktadır. İlki istirahat için verilen iş görmezlik amaçlı heyet raporudur. Diğer heyet raporu ise kişinin özür durumu için alınan rapordur. Genel yazı içeriğimizde bulabileceğiniz başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz ; sağlık kurumu kaç günde heyet raporu verir, sağlık kurulundan rapor nasıl alınabilir, sağlık raporuna kaç Doktor imzası gerekmektedir.
- Heyet Raporu Nedir?
- Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
- Özürlü Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
- İş Görmezlik Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
- 45 Günlük Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
- Okul için Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
- Üniversite için Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
- Heyet Raporu için Gereken Belgeler?
- Heyet Raporu Hangi Günler Alınabilir?
- Heyet Rapor Ücreti Ne Kadar?
- Özel Hastanesi Sağlık Raporu Ücreti
- İş İçin Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar ?
- -Devlet Hastahane Sağlık Rapor Ücreti
- Heyet Raporu Kaç Günde Çıkar ?
- Heyet Raporunda Kaç Doktorun İmzası Olması Gerekmektedir.
- Heyet Raporu Randevusu Nasıl Alınır ?
- Randevusuz Heyet Raporu Veren Hastahaneler
- Özel Hastaneden Heyet Raporu Alınır mı ?
- Heyet Raporu Geçerlilik Süresi Ne Kadar ?
Heyet Raporu Nedir?
En az üç doktorun imzasının gerekli olduğu heyet raporuna özürlü heyet raporu diyebiliriz. Heyet raporu ne için gerekiyor, öncelikle belli kurumlar ve şirketler tarafından istenmektedir
Engelli bireylerin için konuşmak gerekirse ;
- – Vergi İndiriminden yararlanmak
- – Bakıcı tutmak için maaş başvurusuna bulunmak
- – İş başvurularında engelli kadrosuna dahil olabilmek
- – Engelli maaşı başvurunsa bulunabilmek
Ve buna benzer çoğu işlem için engelli raporu gerekmektedir. Belli sayıda doktorun bir araya gelmesi ile verilen rapora heyet raporu denilmektedir. Diğer bir heyet raporu olan istirahat raporu belli bir günü geçen raporlara denilmektedir. Bu günün en az 20 gün olması gerekmektedir. Çünkü bireysel olarak bir doktor kişiye en fazla 10 gün rapor verebilmektedir. Eğerki rahatsızlığın uzaması durumunda 10 gün daha rapor verebilmektedir. Eğer ki azami süre olan 20 gün ve üzerin rapor almak için öncelikle en az 3 doktorun imzası gerekmektedir. Bu aldığımız heyet raporuna ise işgörmezlik heyet raporu deilmektedir. Örnek vermek gerekirse, hamilelik için alınan izinler bu kategoriye girmektedir
Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
Öncelikle yukardaki yazımızda da bahsettiğimiz gibi heyet raporları ikiye ayrılmaktaydı, bu sebepten dolayı iki rapor içinde farklı alınış şekilleri vardır. Bu nedenle iki konuyu ayıracağız.

Özürlü Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
Heyet raporu almak için öncelikle tam teşekkürlü bir hastaneye başvurmanız gerekmektedir. Bu hastane özel, üniversite veya devlet hastanesi olabilir. Hastanelerin rapor işileri ile uğraşan bölümü olan rapor merkezi bölümüne gitmeniz gerekmektedir. Bu merkez sizden belli bir ücret ödemenizi ve fotoğraf talebinde bulunacaktır. Rapor merkezindeki işlemleri eksiksiz şekilde bitirmeniz durumda size randevu için gün verilecektir. Heyet raporu alacak kişi randevu verilen tarihte istenilen tahlilleri yaptırmak zorundadır. Rapor için alınması gereken tüm muayene son ettikten sonra evraklarınız hastanenin başhekimin onayına gider. Başhekim gerekli incelemeyi yaptıktan sonra onay alındı ise raporun aslı olan bir rapor bireye teslim edilir.
İş Görmezlik Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
Belli bir süre iş görmezlik raporu aile hekimleri tarafından kısıtılı oranda verilmektedir. Bu sepeten dolayı tam teşekkürlü devlet, özel veya üniversite hastanesine başvurarak 20 gün veya daha fazla rapor alabilirsiniz. Rapor alabilecek için öncelikle gerekli doktordan muayene olmanız şarttır. Eğer ki gerekli muayeneyi yapan doktor gerekli görmesi durumunda 20 gün üzerinde heyet raporu düzenleyecektir. Raporu veren doktor haricinde heyet raporunda imzası olması gereken diğer doktorların imzası elektronik şekilde rapora eklenecektir.
İş görmezlik raporu aldıktan sonra aldığınız raporlu süre boyunca SGK tarafından ne kadar ödeme alacağınızı öğrenmek için sitemizde bulunan SGK rapor hesaplama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
45 Günlük Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
Hamilelik süreçleri kötü geçen kadınlara eğer ki 10 günden fazla rapor verilmesi uygun görülmesi durumunda 3 doktorun imzası ile heyet raporu verilebilmektedir. Bu raporu alabilmek için öncelikle kadın doğum uzmanına muayene olmanız ve kararı bu doktorun vermesi gerekmektedir. Doktorunuz eğer ki rapor verilmesini uygun görürse heyet raporu düzenlenir, kişi eğer ki SGK kapsamında sigortalı çalışıyorsa aldığı heyet raporu süresi boyunca iş görmezlik ödemesini Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenecektir.
Okul için Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
Ülkemizde ki öğrenciler belli sebeplerden dolayı heyet raporuna ihtiyaç duymaktadır. Öğrenciler aile hekimlerinden uzun süre rapor alamayacağı için devlet özel veya üniversite hastanelerine başvurarak heyet raporu talebinde bulunabilirler. Gerekli doktor uygun görmesi durumunda heyet raporu alabilecektir.
Üniversite için Heyet Raporu Nasıl Alınır ?
Belli durumlarda üniversiteler heyet raporu istemektedir. Bu durumda yukarında bahsettiğimiz süreçler geçerli olup, heyet raporu merkezine başvuru yaparak, randevunun verildiği gün hastaneye müracaat edilmesi gerekmektedir. Gerekli belge ücreti yatırmanız durumda heyet uygun görürse raporunuz alabilirsiniz.
Heyet Raporu için Gereken Belgeler?
Heyet raporunda kişiden belli başlı belgeler istenmektedir. Şu şekildedir ;
- Kimlik Fotokopisi
- Rapor veya muayene ücretinin yatırılması
- 2 tane fotoğraf istenmektedir.

Heyet Raporu Hangi Günler Alınabilir?
Yukarıda yazımızda gibi iki tür heyet raporu olduğundan bahsetmiştik, eğer ki özürlü heyet raporu almak için hastaneye başvuru yaptıysanız, hastane belli günlerde toplanır ve her hastanenin günler, farklıdır. Randevunuzu da o günü görebilirsiniz. İş görmezilik için alacağınız heyet raporlarında herhangi bir gün söz konusu değildir. İlgili doktor herhangi bir gün size raporunuzu verebilmektedir.
Heyet Rapor Ücreti Ne Kadar?
Heyet raporu alınacak kurumun özel veya devlet olmasına göre değişkenlik göstermektedir. Devlet hastanesinde ve Özel hastanelerinde sağlık raporu ücreti şu şekildedir.
Özel Hastanesi Sağlık Raporu Ücreti
Özürlü raporu için özel hastaneye başvuru yapmanız durumunda hastahane sizden 200 ile 500 arası bir ücret talep edecektir. Bu fiyatlar devamla değişkenlik gösterdiğinden dolayı hastahanenin muhasebe birimine müracaat ederek net miktarı öğrenebilirsiniz. Eğerki işgörmezlik sağlık raporu için başvuru yaptıysanız sadece muayene ücreti talep edilecektir.
İş İçin Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar ?
Kurum veya kurulmuşlara işe girmek için istenilen sağlık raporlarını aile hekiminizden ücretsiz olarak alabilirsiniz. Herhangi bir ek ücret ödemenize gerek olmayacaktır.
-Devlet Hastahane Sağlık Rapor Ücreti
Devlet hastanelerinden özürlü raporu alabilmek için ödenmesi gereken ücret her hastahanede farklı olduğu görülmektedir. Ama genel olarak 100 ile 300 lira aralığında değişmektedir. Sağlık raporuna ek olarak talil muayene ve ek tetkikler içinde ayrı ödeme yapmanız gerekmektedir. Eğerki işgörmezlik için heyet raporu almak isterseniz, herhangi bir ücret ödemenize gerek olmayacaktır.
Heyet Raporu Kaç Günde Çıkar ?
Sağlık raporlarının kaç günde çıkacağı konusunda net bir gün olamamakla birlikte genel olarak 7 iş gününde çıkacaktır. Bazı durumlarda gününde hazırlanıp teslim edilebilmektedir. Genel olarak hastanelerin heyetleri belli günlerde toplandığı için bu gün değişkenlik göstercektir.
Heyet Raporunda Kaç Doktorun İmzası Olması Gerekmektedir.
Heyet raporunun geçerli olabilmesi için öncelikle 3 doktorun imzası ek olarak Başhekim veya başhekim yardımcısının imzası olması gerekmektedir. Bu şekilde olan raporlar heyet raporu olarak nitelendirilecektir.
Heyet Raporu Randevusu Nasıl Alınır ?
İki tür sağlık raporu olduğunu söylemiştik, eğer ki engelli veya özürlü sağlık raporu almak için tam teşekkürlü hastahanenin rapor merkezi birimine gitmeniz gerekmektedir. Bu merkezden size randevu günü ve gerekli belge ve koşullar hakkında bilgi verilecektir. İşgörmezlik üzerine rapor almak isterseniz, kendi doktorunuzdan veya herhangi bir ilgili doktordan randevu almanız yeterli olacaktır. Devlet hastanesinden randevu almak için ilgili sayfamıza ulaşarak gerekli bilgileri alabilsiniz.
Randevusuz Heyet Raporu Veren Hastahaneler
Üniversite hastahanesi veya devlet hastanesi hiç bir şekilde randevusuz heyet raporu vermemektedir. Mutlaka randevu günü alınmalı ve gününde hastaneye başvurulmalıdır.

Özel Hastaneden Heyet Raporu Alınır mı ?
Heyet raporunun geçerli nitelendirilmesi için mutlaka devlet hastanesi veya üniversite hastanesinden rapor alınmalıdır. Evde bakım maaşı bağlatmak veya engelli maaşı bağlatmak veya sosyal yardım talepleri için hiç bir şekilde özel hastahaneden rapor kabul edilmemektedir. İşgörmezlik raporu için devlet veya özel ayrımı gözetmeden heryerden alınabilir. Bu raporlar SGK tarafından uygun görülmesi halinde ödeme yapılacaktır.
Heyet Raporu Geçerlilik Süresi Ne Kadar ?
Tedavi durumda düzelebilecek bir durum söz konusu ise özürlük raporunda belli bir süre verilemektedir. Raporun içeriğinde başlangıç ve raporun bitiş tarihi yazacaktır. Eğer ki tedavi ile düzelmeyecek durumlarda bitiş tarihi yazılmayacaktır. Bitiş tarihi yazılmayan raporlar süresiz olarak nitelendirilir.
Evraklar
Askerlikten muaf olmak içinde heyet raporu mu gerekiyor?