Halkbank 2022 yılında, Halkbank tarım kredisi çeşitleri ile çiftçilere avantaj sunmaya devam ediyor. Hazırlamış olduğu tarım destek kredi paketleri ile çiftçilerin nakit ihtiyaçlarını karşılayarak, iş faaliyetlerini iyileştirebilmelerine olanak sunuyor. Halkbank’ın çiftçilere sunduğu 60 aya varan yüksek vade sürelerine sahip tarım kredisi seçeneklerinde, aylık ödeme planı taksitleri ise çiftlerin ödeme güçlerine göre ayarlanıyor.
- Halkbank Tarım Kredisi Çeşitleri Neler?
- Halkbank Hasat Kredisi Nedir?
- Halkbank Traktör Kredisi Nedir?
- Halkbank Tarım Arazisi Alım Kredisi Nedir?
- Halkbank Topraksız Tarım Kredileri Nedir?
- Halkbank Tarım Kredileri Başvuru Şartları Neler?
- Halkbank Tarım Kredisi Başvuru Evrakları Neler?
- Halkbank Tarım Kredilerine Başvuru Nasıl Yapılır?
Halkbank Tarım Kredisi Çeşitleri Neler?
Halkbank tarım kredisi çeşitleri şöyledir:
- Traktör ve tarım makineleri ekipmanları kredisi,
- Sera yapım kredisi,
- Topraksız tarım kredisi,
- Topraklı tarım kredisi,
- Tarımsal sulama sistemi kredisi,
- Tarımsal arazi edinme kredisi,
- Çeltik kredisi,
- Hasat ve tohum kredisi,
Bu kredi çeşitlerinin tümü için 2020 senesi içinde Halkbank şubelerine başvuru yapılır.
Halkbank Hasat Kredisi Nedir?
Halkbank hasat kredisi, çiftçilerin tohum ekimi, gübreleme, sulama gibi hasat öncesi gerçekleştirecekleri işlemler ve hasat sırasında gerçekleştirecekleri işlemler için gerekli olan nakit kaynağını temin edebilecekleri kredi seçeneğidir. Kredi bu faaliyetler için gerekli olan sermayenin % 70 ‘si kadar çekilebilmektedir. Çiftçi tohum ekimi ve hasat için 100 bin TL nakit’e ihtiyaç duyuyorsa 70 bin TL değerinde kredi talep eder. Halkbank hasat kredileri için maksimum 48 ay vade imkanı sunulur.
Halkbank Traktör Kredisi Nedir?
Halkbank traktör kredisi, Halkbank’ın 2020 yılı içinde çiftçilere sunmaya devam ettiği, düşük faiz oranlı tarım kredisi çeşididir. Çiftçilerin sıfır ve ikinci el traktör alım ihtiyaçlarına bu kredi ile destek çıkılır. Sıfır kilometre traktörlerin fatura değerinin % 70’i kadar, ikinci el traktörlerin ise fatura değerinin % 50’si kadar nakit ihtiyacı bu kredi ile karşılanabilmektedir. 300 bin TL ve üzeri değere sahip olan, biçerdöver, pamuk sökme makinesi gibi seçenekleri de bu kredi kapsamında alma şansı bulunur.
Halkbank Tarım Arazisi Alım Kredisi Nedir?
Halkbank tarım arazisi alım kredisi, tarım alanı satın alarak üretim sahalarını genişletmek isteyen çiftçilere sunulan, düşük faizli ve maksimum 60 ay vadeli tarım kredisi seçeneğidir. Tarım arazisi alarak iş sahalarını genişletmek isteyen çiftçiler 120 bin TL arazi alım kredisini 60 ay vade seçeneği üzerinden aylık 2.760 TL taksit ödemeleri ile kullanırlar.
Halkbank Topraksız Tarım Kredileri Nedir?
Topraksız Halkbank tarım kredisi çeşitleri, sera iskeleti, sera örtüsü, ısıtma sistemi, havalandırma, Fog sistem, trafo, jenaratör satın alma ve inşa etme işlemleri için tercih edilen seçeneklerdir. Tüm bu faaliyetler için nakit ihtiyacı, topraksız tarım kredisi kapsamında karşılanır. Kredi 60 ay vade seçeneği üzerinden sunulur. Asgari vade süresi 24 ay olan kredi ile satın alınacak veya kurulacak sistemin fatura fiyatının % 70’ine nakit ihtiyacı karşılanır.

Halkbank Tarım Kredileri Başvuru Şartları Neler?
Halkbank tarım kredilerine başvurmak için sağlanması gereken şartlar:
- Çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi içinde kayıtlı olması,
- Kredi notunun düşük olmaması,
- Yasal takibe düşmüş kredi veya kredi kartı borcuna sahip olmama,
- TC vatandaşı olma,
- 18 yaşını doldurmuş olma,
- Tarım faaliyetlerinden düzenli gelire sahip olma,
- Gerekli tüm başvuru evraklarına sahip olma,
Bu şartların sağlanması halinde Halkbank şubelerinden başvurular kabul edilir.
Halkbank Tarım Kredisi Başvuru Evrakları Neler?
Halkbank tarım kredisi başvuru belgeleri şu şekildedir:
- TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi,
- ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgesi,
- Tarımsal üretim yapılan arazinin tapusu veya kira sözleşmesi,
- Tarım işletmesine ait vergi levhası,
- Ticaret sicil gazetesi,
- Gelir belgesi,
- Kişinin ve ortakların imza sirküleri,
- Kredi traktör ve arsa alımı için talep edilecekse, bu evraklara ek olarak alınacak arazinin tapu belgesi, traktörün fiyat bilgilerini yansıtan belgeler,
Bu evraklar ile Halkbank’a başvuru gerçekleştirilir.
Halkbank Tarım Kredilerine Başvuru Nasıl Yapılır?
2020 senesinde Halkbank tarım kredilerine başvuru için kişinin kendisine en yakın yerde olan Halkbank şubesine gitmesi gerekir. Şubede kredi departmanı müşteri temsilcileri ile görüşme sağlanıp, traktör, arazi, topraksız, sera, çeltik, sulama tarım kredilerinden hangisine başvurulmak istendiği aktarılmalıdır. Gelir belgesi, TC kimlik kartı, arazi tapusu gibi bir üst başlıkta bilgisi sunulan evraklar teslim edilir. Bu işlem ardından temsilcinin ileteceği ‘’ Halkbank tarım kredisi başvuru talep formu’’ iletişim ve kimlik bilgileri doldurulup, imzalanmalıdır. Formun teslimi ile başvuru tamamlanır. Bankanın şartlarına uygunluk sağlayan çiftçilere aynı gün içinde kredi onayları verilir. Onay alan çiftçiler nakit ihtiyaçlarını başvuru şubesinden karşılarlar.
Halkbank sıfır faizli esnaf kredisi şartları için size özel hazırladığımız yazımızı da incelemeyi unutmayın.
Evraklar