Görevlendirme yazısı örneği çalışan bir süre içerisinde bir firmanın altında çalışacaksa hazırlanır. Örneğin A firması için çalışan bir kişi, belirli bir süre için B firmasında çalışacaksa kendisi için görevlendirme yazısı hazırlanır. Hazırlanan yazı B firmasına teslim edildiğinde çalışanın diğer firmada görevi resmi şekilde başlamış olur. Ana firma belirli bir süre için gerçekleştirilecek olan işte taşeron firma çalışanları ile çalışmak istediğinde bu belge kullanılır.
Bu belge sayesinde B firması için yapılması gereken birçok iş ve zaman kaybı önlenmiş olur. Sigortalı çalışanlar direkt olarak B firmasının çalışanı olarak belirli bir süreliğine çalışmaya başlarlar. Belge sayesinde tekrar sözleşme imzalanması gerekmez.
Görevlendirme Yazısı Word
Belirli bir süreliğine taşeron firmadaki işçiler ana firmada çalışacaksa görevlendirme yazısı hazırlanır. Görevlendirme yazısı Word ile hazırlanarak daha sonra çıktısı alınabilir. Ana firma çalışacak olan kişilerin hem sigorta dökümlerini hem de görevlendirme yazılarını talep eder. Bu sayede çalışma süreci hızlı ve sorunsuz şekilde başlamış olur. Hazırlanan yazıda çalışacak olan kişinin adı ve soyadı bulunur.
Şu anda çalışmakta olduğu firmanın bilgileri yer alır. Geçici olarak hangi tarihlerde görev yapacağı ve ne zaman biteceği yazılır. Geçici görevlendirme için nasıl bir iş yapacağının detayı da eklenir. Tarih bilgisi, görevlendirme yapan yetkilinin isim, soy isim ve imzası gerekir. Kurallara uyulacağı taahhüt edilir.
Görevlendirme Yazısı Örneği Nedir?
Bir firmadaki işçiler belirli süreliğine bir başka firmada çalışacaklarsa sözleşmeye gerek olmadan görevlendirme yazısı ile işlemler halledilir. Görevlendirme yazısı öreği nedir konusu işlerin düzenli bir şekilde devam etmesini sağlar.
Geçici görevlendirme farklı bir firmada çalışma için hazırlanabileceği gibi ilk olarak anlaştığı işten farklı bir işte çalışabilmesi adına da hazırlanabilir. Geçici görevlendirme farklı bir adres için yapılacaksa burada dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Birinci husus çalışan işe başlarken bir sözleşme imzalar ve farklı bir adreste görevlendirilmesi için sözleşmede bu durumu kabul ettiğine dair beyan vermiş olması gerekir. Çalışan eğer işe başlarken farklı adreste çalışmayı onaylayan beyanı vermediyse işlem yapılamaz.
Görevlendirme Yazısı Süresi
Görevlendirme yazısı örneği dışında süresini de açıklamak gerekiyor. Bir kişi çalıştığı kurumdan başka bir adrese geçici olarak görevlendirilmek isteniyorsa dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da adresin ikametgahına uzaklığıdır. Görevlendirme yazısı süresi ne kadar olursa olsun eğer kişinin evi gönderileceği adrese göre çok uzaksa kişi geçici görevlendirmeyi kabul etmeyebilir.
Eğer geçici görevlendirme çalışan tarafından reddedilirse olay mahkemeye taşınır ve burada koşullar incelendikten sonra karar verilir. Sözleşmede çalışanın onayı olsa bile eğer yaşam koşullarını olumsuz yönde etkileyecek bir göreve ya da uzak bir adrese gitmesi isteniyorsa çalışanın itiraz hakkı bulunur. Sözleşmede onay verdikten sonra eğer şube değişikliği olursa ve 60 km çapta yer alırsa mahkeme görevlendirmeye onay verebilir.
Görevlendirme Yazısı Örneği Nasıl Yazılır?
Görevlendirme yazısı örneği nasıl yazılır konusunda resmi bir belge olduğu için yazım kurallarına dikkat edilmeli ve resmi bir dille yazılmalıdır. El yazısı ile ya da bilgisayar ortamında belge hazırlanabilir. Yazıda öncelikle çalışan kişilerin isim ve soy isim bilgileri yer alır. Daha sonra hangi adreste görev yapacakları belirtilir. Yeni adreste ne görev yapacakları ve hangi tarihler arasında çalışacakları muhakkak belirtilmelidir. Ayrıca görevin bitiş tarihi de belirtilir.
Daha sonra son olarak dilekçenin yazıldığı tarih yazılır ve görevlendirmeyi gerçekleştiren yetkili isim, soy isim yazar ve imzasını atar. Belge bu şekilde resmiyet kazanır ve yeni adresteki yetkiliye sigorta döküm belgeleri ile birlikte gönderilir. Belgeler ulaştığında çalışanlar yeni adreste görev yapmaya başlarlar. Süreç bittiğinde yeniden eski çalıştıkları yere geri dönerler. Bu işlemlerin olması için çalışanın iş sözleşmesi yaparken farklı adreste görev almayı onay beyanı vermiş olması gerekir. Eğer sözleşmede bu beyan yoksa iş veren görev verse de çalışan bu durumu kabul etmez.
Evraklar