Üniversite öğrencileri veya fakülte öğrencilerinin not ortalamasını yükseltme amaçlı yaptığı uygulamalardan biri de fazla ders almaktır. Fazla ders alıp mevcut not ortalamasını iyileştirmek için dilekçe vermesi gerekir. Fazla ders almak için dilekçe örneği ise araştırma beraberinde e-devlet sitemi ve idari kurumunun sunabildiği bir evraktır. Kopyasını veya aynısını bilgisayar ortamında yazabileceğiniz gibi çıktısını alarak ta doldurup ilgili fakültenin öğrenci birimine verilebilir. Fazla ders almak için öğrencilerin dilekçe hazırlaması haricinde bazı evrakları da dilekçenin yanına eklemesi gerekir.
Bu belgeler şu şekilde sıralanır.
- Ders ekleme formunun doldurulması
- Transkriptini eklenmesi
- Fazla ders almak için dilekçenin yazılmış olması
Yukarıda belirtilen evraklar beraberinde ilgili fakültenin yönetim kurulu beraberinde ilave ders alınabilmesi mümkündür. Bu sayede öğrenciler başarı notunu ve mezuniyet derecesini de yükseltmiş olurlar. Derslerinin ortalaması baraj olarak belirtilen %60’lık kısmı geçmesi açısından bu adımın gerekli olduğu bilinmektedir.
Tek Ders Sınavı İçin Nasıl Dilekçe Yazılır?
Öğrencilerin mezun olabilme kapsamında bazı zamanlar tek derse takılabildiği görülür. Bu tür durumlarda Güz/Bahar/Yaz dönemi şeklinde belirterek tek dersinin kaldığı dilekçeyi yazabildiği bilinmektedir. Tek ders sınavı için nasıl dilekçe yazılır sorusuna gelince şu şekilde açıklama yapılır. Dilekçeyi yazarken örneğinden faydalanmak mantıklıdır. Dönemin belirtilmesi sonrası alt kısma tek ders belirtilip sınav hakkının kullanılmak istendiği yazılmalıdır. Gereğinin yapılmasını arz etme devamındaki kısmı öğrencinin danışmanı doldurmaktadır. Müfredatın tamamlanması adına tek dersi kalmış öğrencilerin bu yöntemi uygulaması oldukça mantıklıdır.

Tek Ders Sınavı Dilekçe Ne Zaman Yapılır?
Öğrencilerin mezun olma sürecinde transkriptini sistemiyle başarı ortalamalarını görebildiği bilinmektedir. Bu süreç beraberinde tek derse kalmış olan öğrenciler sınav hakkını kullanmak ister. Bu hakkı kullanmak içinde dilekçe verilmesi gereklidir. Tek ders sınavı dilekçe ne zaman yapılır sorgulaması da bu işlem beraberinde gelen bir sorudur. Dersin sınavı yapılmadan önceki 2 haftalık süreç içinde yapılması gereken işlem sonrası tek dersten sınav hakkı elde edilmiş olur.
Tek Ders Sınavı İçin Dilekçe Gerekiyor mu?
Öğrencilik sisteminde merak uyandıran konu sorunsuz mezuniyettir. Barajın altında kalan öğrenciler için tek dersten kalmak sıkıntı olurken tek ders sınavına girme hakkı da vardır. Tek ders sınavı için dilekçe gerekiyor mu sorgulamasına yönelik ilgili yönetim kurullarına dilekçe verilmesi gerektiği bilinir. Bu sayede öğrenciler başarı ortalamasını yükselterek mezun olma şansı kazanmaktadır. Dilekçe beraberinde hangi dersten sınava girilmek isteniyorsa istenen ders belirtilmelidir. Ayrıca tek ders sınavına girilmesi beraberinde öğrencinin alacağı notun dönem notu olarak belirlendiği bilinmektedir.
Evraklar