Engelli raporu başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır? Vatandaşlar devlet tarafından engelliler için sunulan sosyal ve ekonomik olanaklardan yararlanmak için engellilik durumunu belli eden engelli raporuna ihtiyaç duymaktadır. Engelli raporu Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hastanede tedavi olunduktan sonra alınabilmektedir. Engelli raporu hakkında daha merak ettikleriniz varsa bu yazımızda tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Engelli Sağlık Kurul Raporu
Engelli vatandaş engelliğini belirtmek adına gerekli olan engelli raporunu almak için Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış kamu hastanesine gitmeli ve orada tedavi olarak rapora sahip olmalıdır. Sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış hastaneden tedavi olup rapor almak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sürecinde sizden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Rapor almak için gerçekleştireceğiniz başvuruyu ister kendiniz yapabilir isterseniz de bir yakınınız yapabilmektedir. Sağlık bakanlığı tarafından onaylanmamış hastanelerden alınacak rapor geçerli sayılmamaktadır.
Engelli Raporu İçin İstenen Belgeler Nelerdir?
Engelli raporu almak için tam teşekküllü hastaneye başvuruda bulunduğunuzda hastane yönetimi sizden bazı belgeler isteyebilmektedir. Başvuru sırasında sizden istenilen belgeleri hastaneye iletirseniz raporunuz oluşturulmaktadır. Engelli raporu almak istediğiniz de hastane tarafından sizden istenilen belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;
Başvuru dilekçesi
Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi aslı ve fotokopisi
2 adet vesikalık fotoğrafınız. (Fotoğraf sayısı hastanelere göre farklılık gösterebilmektedir.)
Hastaneler tarafından istenilen belgeler bunlardır. Kolay bir şekilde hazırlayarak hastaneye sunabilirsiniz.
Engelli Raporu Şartları Nelerdir?
Engelli raporuna sahip olmak ve devlet tarafından hem size hem de ailenize sağlanacak olan sosyal ve ekonomik olanaklardan yararlanmak için Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen hastanelerde tedavi olmalısınız. Engelli raporu almak için engellilik durumunuzun yüzde 40’ın altında olmaması gerekmektedir. Belirtilen yüzdenin altında olan vatandaşlar engelli raporu alamamaktadır.
Tedavi sonrasında sahip olacağınız engelli raporunda engellilik dereceniz net olarak belirtilmelidir. Engellilik maaşını alabilmeniz için engellilik derecenizin net olması gerekmektedir. Bakanlık tarafından istenilen tüm özelliklere sahip bir engelli vatandaşsanız Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaşa bağlanmaya hak kazanabilir ve bununla birlikte birçok sosyal, ekonomik olanaktan yararlanabilirsiniz.
Engelli raporu başvuru dilekçesi örneği sitemizin evraklar bölümünde yer almaktadır. Buraya tıklayarak Engelli raporu başvuru dilekçesi örneğini Word versiyon ile indirebilirsiniz. Dilekçeyi hazırlayıp hastaneye yukarıdaki diğer gerekli belgeler ile teslim etmelisiniz.
Engelli Raporu Başvuru Dilekçesi Örneği ( Word )
Engelli raporu başvuru dilekçesi örneği sitemizin evraklar bölümünde yer almaktadır. Buraya tıklayarak Engelli raporu başvuru dilekçesi örneğini Word versiyon ile indirebilirsiniz. Dilekçeyi hazırlayıp hastaneye yukarıdaki diğer gerekli belgeler ile teslim etmelisiniz.
Konumuz ile ilgili aklınıza takılan soruları bizlere iletebilirsiniz.
Evraklar