Dükkan sözleşmesi nasıl yapılır konusunda iki taraf olur ve sözleşme iki tarafı da bağlayan bir sözleşmedir. Sözleşme iki taraf için de onaylı olmalıdır. Mağaza, dükkan, ofis ve benzeri iş yeri kiralama sözleşmesi de iki taraf onaylı hazırlanır ve kiralayan taraf belirli bir miktar kira ödemeyi kabul eder.
Dükkan sözleşmede yer alan taraflar şunlardır:
- Taraflardan biri taşınmaz veya taşınırının kullanımını teslim eder.
- Taraflardan diğeri karşılık olarak belirli bir meblağ öder.
Dükkan için hazırlanan kira sözleşmesini başka bir mekan için kullanamazsınız. Sözleşme sayesinde kiralayan kişi ödemeleri sorunsuz ve eksiksiz şekilde alır. Kira sözleşmesini taraflar isteğe göre sözlü veya yazılı yapabilirler.
Dükkan Kira Sözleşmesi Örneği
Kira sözleşmesi sözlü olarak da yapılabilir ama yazılı olarak yapmak her zaman daha faydalı olur. Dükkan kira sözleşmesi örneği kurallara uygun bir şekilde hazırlanmalıdır. Sözleşme düzenlenirken her iki taraf için de kesinlik bildiren maddeler olmalı ve şüpheye yer bırakmamalıdır.
Sözleşmede adres bulunur ve bu adres kiralayacak olan kişinin taşınacağı adresle aynı olmalıdır. Adres açık şekilde belirtilmeli ve kuşkuya yer bırakmamalıdır. Kiralama yapılmadan önce bizzat giderek kiralanacak yer ile ilgili araştırma yapmak sözleşme açısından daha faydalı olur.
Sözleşmede dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de kiranın ne zaman ödeneceğine dair kesin bir tarih bulunmasıdır. Bu tarihe taraflar karar verir.
Dükkan Kira Sözleşmesi Word
Günümüzde teknoloji geliştiği için dükkan kira sözleşmesi Word olarak da hazırlanabilir. Daha sonra çıktı alınarak taraflar ıslak imza atar. Kira sözleşmesinde kiranın ne kadar olacağı net miktar olarak yazmalıdır.
Dükkan kiralanacağı zaman metre kare bilgisi ölçülerek sözleşmede yazılır. İş yeri kiraladığınızda banka hesabı yoluyla ya da PTT yoluyla ödeme yaparsınız. Aidat, vergi ile başka masraflar kimin sorumluluğunda olacak bu madde de sözleşmeye eklenmelidir.
Sözleşme hangi durumda fesih olur bu koşullar yazılmalı ve cezai şartlar belirlenmelidir. Eğer alt kiraya yönelik bir önlem alınmak isteniyorsa açık bir şekilde sözleşmeye eklenebilir. Tüm maddeler iki taraf için onaylı olmalıdır.

Dükkan Sözleşmesi Nasıl Yapılır? Dükkan Kira Sözleşmesi Örneği Word
Dükkan kiralarken eğer kefil olacaksa ya da kefaret koşulları varsa bu da sözleşmeye eklenir. Dükkan kira sözleşmesi örneği Word olarak hazırlanırsa daha sonra üzerinde güncellemeler de yapılabilir.
Kira sözleşmesinde kira miktarı ve ödeneceği zaman belirtilir. Eğer kiracı hiçbir zaman ödemelerde gecikmediyse ve bir problem çıkmadıysa kiraya veren kişi keyfi olarak kiracıyı çıkaramaz ve kira sözleşmesi kendiliğinden uzar.
Sözleşme insanlar tarafından basit bir işlem olarak görülse de aslında hem kiracı hem de kiralayan için oldukça önemlidir. Dükkan kiralama sözleşmesi eğer kiracı kirayı düzgün şekilde öderse 10 sene boyunca kendiliğinden uzayacak şekilde geçerli olarak tekrarlanır.
Dükkan Kira Sözleşmesi PDF
“Dükkan sözleşmesi nasıl yapılır?” sorusu dışında bu konu da merak edilebiliyor. Dükkan kira sözleşmesi PDF örneği hazırlanarak hem kiracı hem de kiralayan tarafından karşılıklı olarak imzalanır. İmzalar atıldıktan sonra her iki taraf da sözleşmedeki maddelere uymak zorundadır. İş yeri kiralama sözleşmesi normal komut sözleşmesine göre daha risklidir. Bir iş yeri kiralandığında kiralayan kişi maddi yüklerin altına girer. Bu sebeple kirasını ödediği sürece kiraya veren kişi kendi istediği için onu dükkandan çıkaramaz.
Dükkan Kira Sözleşmesi Word
Bu sebeple kiralama sözleşmesi hazırlanırken ve imzalanırken oldukça dikkatli olunmalıdır. Kiracının ne kadar kira ödeyeceği net şekilde yazmalıdır. Sözleşmede kiranın brüt mü yoksa net mi olduğu belirtilmelidir. Ayrıca eğer iktisadi bir işletmeyse kira +KDV olarak hesaplanır. Yılda bir kiraya zam geleceği zaman yasaların belirttiği üzere kiraya gelecek olan zam yıllık TÜFE enflasyon oranını geçmeyecek şekilde yapılır. TÜFE oranının altındaki miktar tarafların ikisinin görüşmesinden sonra belirlenebilir. Kiranın ne zaman ödeneceği de oldukça önemlidir ve sözleşmede bulunmalıdır. Kira zamanına yine kiracı ve kiralayan ortak bir şekilde karar verirler.
Dükkan Kira Sözleşmesi Örneği
“Dükkan sözleşmesi nasıl yapılır?” konusu için ek bir bilgi daha verelim. Bu konuda bilgilere ek olarak bu içeriğin altına örnek bir kira sözleşmesi bulabilirsiniz. Umarız sizler için faydalı bir belge olur. Hayırlı işler diliyoruz. Aşağıdan market, iş yeri, firma veya dükkan sözleşmesi örneğini word, pdf ve excel formatında indirebilirsiniz.
Dükkan Sözleşmesi Örnekleri;
Evraklar