Dilekçede imza nereye atılır sorusu dilekçe yazacak olan kişiler tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Gündelik hayatımızda kullandığımız hem özel sektörde hem de devlette işlemlerimizin kolaylıkla halledilmesine yardımcı olan dilekçeler belirli bir isteğin, şikayetin, ihtiyacın karşılanması amacıyla yazılır. Dilekçe yazmak isteyen ancak gerekli yazım kurallarını, noktalama işaretlerini, dilekçe şekil- şartlarını bilmeyen kişiler yoğun bir araştırma içerisine girerler.
Dilekçede İmza Nereye Atılır?
Bireylerin bazı zamanlarda gerekli makamlardan belirli istekleri bulunabiliyor. Bu taleplerin işleme alınması, kolay bir şekilde yanıt bulabilmesi için yazılı olarak verilmesinde fayda vardır. Bu sebeple verilen dilekçenin yazımının herkes tarafından bilinmesi, bilmeyen kişilerin de mutlaka öğrenmesi önemlidir. Dilekçeyi yazıp meramını uygun bir dille açıklayan kişiler dilekçede imza nereye atılır şeklinde sorularına yanıt olarak araştırma yaptığı bilinir. Bilgilerin doğru bir biçimde yazılmaması makamların taleplerinizi dikkate almayacakları anlamına gelir.
Dilekçede Tarih Nereye Atılır?
Özel kurumlar başta olmak üzere özellikle resmi kurumlar dilekçe yazımı konusunda oldukça titiz bir çalışma sergiler. Bundan dolayı dilekçe unsurlarının doğru bir şekilde kullanılıp dilekçenin hazırlanması çok önemlidir. Resmi dilekçede imza nereye atılır sorusunun cevabını yanlış bulan ya da değerlendiren kişilerin dilekçeleri, resmi makamlarca dikkate alınmayacağı gibi yok hükmünde sayılır.
Dilekçe Yazma Kuralları Nelerdir?

Resmi Dilekçede İmza Nereye Atılır?
Dilekçe yazacak olan kişinin bu belgeyi yazmasında dikkate alması gereken birkaç önemli nüans bulunur. Bu nüanslar dilekçelerin mihenk taşı olarak kabul edilir.
Dilekçe yazılırken dikkat edilmesi gereken kurallar;
- Dilekçeler bilgisayar ortamında ya da elle, okunaklı bir biçimde yazılır. Elle yazılan dilekçelerde mavi/siyah tükenmez kalem kullanılır. Kurşun kalem kesinlikle kullanılmaz.
- Çizgisiz, düz, beyaz bir A4 kağıdına yazılabilir.
- Muhatap alınacak kurumun adı dilekçede mutlaka geçmelidir.
- Ciddi, saygılı, resmi bir üslup kullanılır.
- Dilekçede imza, yer ve tarihe kesinlikle yer verilmek zorundadır.
- İmla Kılavuzunda yer alan kısaltmalar dışında herhangi bir kısaltmaya dilekçede yer verilmesi doğru değildir.
- Yazılacak tüm dilekçeler belirli bir plana ve şekle göre yazılır.
Dilekçe Nedir ve Dilekçe Özellikleri Nelerdir?
Dilekçede Ad Soyad İmza Nereye Atılır?
Dilekçe yazımında bulunacak kişinin bilmesi gereken bazı dilekçe bölümleri mevcuttur. Bu bölümler şunlardır:
Dilekçede bulunması gereken bölümler;
- Başvurulan Makamın Adı: Dilekçelerin en başında dilekçenin verileceği makamın adı yer alır.
- Dilekçe Metni: Taleplerinizin açık bir şekilde aktarıldığı bölümdür. Sorunun/ talebin akıcı, yalın ve kısa olması önemlidir.
- Tarih: Dilekçede tarihler gün, ay, yıl şeklinde yazılır. Dilekçenin hangi tarihte verildiğini anlayabilmek amacıyla bu bilgi istenir ve önemlidir.
- Ad, Soyad, İmza: Dilekçe yazılırken insanların en çok karıştırdıkları ve merak ettikleri soru dilekçede ad soyad imza nereye atılır sorusudur. Metin kısmının bitimine sağ alt tarafa dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Dilekçede imza ismin üstündeki boşluğa atılabilir.
- Adres: Dilekçenin geri bildiriminin sahibine ulaşması için adres mutlaka yazılır.
Hemen herkesin merak ettiği dilekçede imza nereye atılır sorusunu sizler için yanıtlandırdık. Verdiğimiz bilgiler ışığında dilekçelerinizi gönül rahatlığıyla yazabilir, geri dönüşler alabilirsiniz.
Evraklar