Dijital servis ücreti nedir, dijital servis özellikle Turkcell, Vodafone gibi operatörler kullanan müşterilerin karşılaştığı durumlardan biridir. Telefon faturası yüksek geldiği zaman ya da beklenilenden daha fazla ödeme yapıldığı zaman kullanılan dijital operatör uygulaması ile faturanın neden yüksek geldiği öğrenilebilir. Fatura sorgulanırken bu yöntem kullanılır ise dijital servis ücreti ya da dijital servis ödemesi seçenekleriyle faturaya yansıyan meblağ ya da çekilen tutarlar görülebilir. Eğer hala kişiler fatura ücretlerini ulaşamıyorlar ise kullandıkları operatörlerin numaralarına ulaşarak müşteri hizmetlerinden öğrenmeleri gerekir.
Fakat bu sorun çözülmediği zaman ücretlendirilmenin iptalinin olmadığı kabul edilir. Kullanıcıların isteği dışında yapılan abonelikler ve bilgisi olmadan yapılan işlemler boş yere para ödemeye sebep olabilir.
Dijital servis ücreti nedir hakkındaki diğer içerikler:
Dijital Servis Ücreti Ne Demek?
Dijital servis ücreti, örneğin Turkcell TV+ paketi satın alındığı zaman Fizy ya da buna benzer üyeliklere ödenen ücretlere denir. Pek çok özel servise abone olunabildiği gibi ücretler, faturalarda yansır. Faturada direkt lira kesimi yaşandığı zaman müşteri hizmetlerini aranarak bu sorun dile getirildiğinde müşteri hizmetlerinin yardımıyla çözüm sürecine girilir.
Dijital servisler, Turkcell bünyesinde şu şekilde sıralanmaktadır;
- Fizy,
- Turkcell TV+,
- Turkcell Dergilik,
- BiP,
- Dijital Operatör,
- Call Uygulaması.
Dijital servis ücreti kişiden kişiye göre değişir. Çünkü kişilerin aldığı paketlere göre dijital servis ücreti de değişiklik göstermektedir. Kullanıcılar hangi servise üyelik yaptı ise o servisin sunduğu haftalık ya da aylık olarak belirtilen ücret ödenir. Bunun dışında abonelik yapılan paketler iptal olmazsa kullanıcılar tarafından kullanılsa da kullanılmasa da faturaya yansımaktadır.
BiP, Dergilik, Hesabım, Lifebox, Fizy, Paycell, Hızlı, Giriş gibi Turkcell yapımı olan pek çok dijital servisler diğer operatörler tarafından da kullanıma sunulur. Bu servisler arasından ücretli olanlar da vardır. Ücretli olanlar, ücretsiz olanlara karşı kullanıcılardan servis ücreti almaktadır.

Dijital Servis Ücreti Nasıl Yapılır?
Pek çok operatörün dijital servis ücreti olduğu gibi bu ücreti ödemek istemeyen insanlar dijital servis ücretini iptal etmek isteyebilir. Kişiler kendi kullandıkları operatörler doğrultusunda müşteri hizmetleri numaralarına ulaştıktan sonra mobil üzerinden ya da operatörlerin bayiliğine giderek bu işlemi iptal ettirebilir. Bunun dışında müşteri hizmetler arandığı zaman diğer abonelikler de sorgulanıp öğrenilmesi gerekir.
Dijital Servis Ücreti Nedir?
Aboneliklerini iptal etmek isteyenler bu dijital servis ücreti dışında faturalarına yansıyan ücretleri de keserler. Müşteri hizmetlerinden iptal talebi alındığında iptal işlemlerini başlatılır. İptal işlemlerine başlatıldığı anda faturaya yansıyacak olan tutar tamamen müşteri hizmetleri tarafından da iptal edilecektir.
Dijital servis iptali için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir;
- Mobil uygulamalar üzerinden iptal etmek isteyenler, kullandığı operatörün mobil uygulamasını telefonuna indirerek giriş yapması gerekir.
- Şifre ve cep telefonu numarası ile giriş yapıldıktan sonra mobil uygulamadan tariflerim bölümüne giriş yapılması gerekir.
- Buradan aboneliklerim kısmına giriş yapıldıktan hemen sonra dijital servisler bölümü girilmesi gerekir.
- Dijital servisler kısmına girildiği zaman kullanıcıların abone olduğu tüm dijital servisler ekrana listelenecektir.
- İptal edilmesi istenen dıştan servislerin tutar bilgisi de hemen altındadır.
- Tutar bilgisinin yanındaki aboneli iptal et butonuna basmak dijital servis ücretini iptal etmeye yeterli olacaktır.
Dijital Servis İptalinde Para İadesi Yapılır mı?
Dijital servis iptali yapılırken hiçbir operatör para iadesi yapmamaktadır. Dijital servis abonelikleri, kullanıcılar kendi rızaları ile yaptıkları abonelikler oldukları için iptali yapılırken iadesinin ödenmesi de bu bağlamda mümkün olmamaktadır. Dijital servis ürünlerine taahhüt verilmedi takdirde kullanıcının talebi verilir verilmez iptali mümkün olmaktadır.
Dijital servis ücretlerinin ödemeleri aylık ya da günlük olarak kullandırılır. Bu operatör kullanıcılarının seçtiği paketlere yapılan aboneliklere göre değişir. Örneğin bir aylık bir abonelik paketini 15 gün sonra iptal etmek isteyenler ay sonuna kadar aboneliklerin içerisinde olan paketlerin hepsini kullanmaya devam eder.
Dijital Servis Ücreti İptali
Paket içeriği ilk 15 günde bitirildiyse, geri kalan 15 günde de kullanılması mümkün değildir. Bunun dışında paket hakkında herhangi bir şey öğrenmek isteyen ya da paketin içeriği ile ilgili merak edilen sorular için kullanıcılar kendi operatörlerinin müşteri hizmetlerinden öğrenmesi sağlanır. Dijital servis ücreti iptal edildiği takdirde ödemelerinin iadesinin olmamasını haksız bulan kullanıcılar ise tüketici hakem heyetine başvurarak buradan şikâyetlerini dile getirebilir. Eğer haksız bir durum varsa, yapılan şikayet işleme girilir. Dijital servis ücreti nedir konusu haricindeki diğer içerilere kategorimizden bakabilirsiniz.
Evraklar