Devamsızlık dilekçesi bir öğrenci okula devamsızlık ettiyse velisi tarafından yazılan dilekçedir. Dilekçe ile öğrencinin devamsızlık yaptığı günlerin izinli sayılması talep edilir. Öğrenci 10 gün süreyle özürsüz olarak, 35 gün süreyle de özürlü olarak devamsızlık yapma hakkına sahiptir. Eğer öğrenci geçerli bir sebebi olduğu için devamsızlık yaptıysa velisi dilekçe yazarak bu durumu yetkili makama bildirir.
Öğrencinin dersleri ile ilgili hiçbir problemi yoksa fakat devamsızlık konusunda problem yaşadıysa dilekçe ile bu hakkını kullanabilir. Dilekçe yazılırken öğrencinin neden devamsızlık yaptığı açıklanır. Eğer dilekçede söylenen neden okul idaresinde geçerli olarak görülürse sistemden öğrencinin devamsızlık yaptığı günler silinerek durum düzeltilir ve öğrenci haklı bulunur.
Devamsızlık Dilekçesi Örneği
Bir öğrenci geçerli bir sebep ile hakkı olan günden daha fazla devamsızlık yapmak zorunda kaldıysa devamsızlık yaptığı günden itibaren 5 gün sürede velisi dilekçe yazarak idareye başvurabilir. Devamsızlık dilekçesi örneği eğer 5 günü süreyi aşarsa bu geçerli bir dilekçe olmaz.
Veli dilekçeyi okul idaresine hitaben yazar. Öğrencinin adı ile soyadı, hangi sınıfta olduğu, sınıf numarası bilgileri dilekçede yer alır. Bu bilgiler doğru şekilde verildikten sonra devamsızlığın nedeni açık ve doğru şekilde yazılır. Detaylı bilgi vermek daha avantajlıdır. Eğer ek belge varsa bu belge de dilekçeye eklenir ve birlikte idareye sunulur. Veli kendi adı ve soyadı ile imzasını ekler.
Devamsızlık Dilekçesi PDF
Devamsızlık dilekçesi hazırlanırken veli kendisi için iletişim bilgilerini de yazmalıdır. Ayrıca dilekçeye o günün tarihi eklendikten sonra imza atılır. Devamsızlık dilekçesi PDF olarak bilgisayarda hazırlanabilir.

El yazısı ile ya da bilgisayar ile yazılan dilekçeler kabul edilir. Dilekçe yazılarak öğrenci zor durumda kalmaktan kurtarılır ve okulda sorun yaşamaması sağlanır. Okuldan devamsızlık konusunda da velilere bilgi verilir.
Ülkemizde ilkokulda, ortaokulda ve lisede devam zorunluluğu vardır. Özel koşul olanlar haricinde tüm öğrenciler okula devam etme zorunluluğuna sahiptir. Eğer öğrenci belirli bir sebepten devamsızlık yapıp hakkı olan günleri aştıysa veli dilekçe yazarak okula bildirim yapabilir. Öğrenci için devamsızlık izni alabilme adına da dilekçe yazılabilir.
Devamsızlık Sildirme Dilekçesi Word
İzin alabilmek adına yazılan devamsızlık dilekçesi veli tarafından hazırlanır. Öğrencinin kimlik bilgisi ile hangi sınıfta olduğu yazılarak dilekçeye başlanır. Daha sonra hangi günler için izin talep edildiği yazılır. Devamsızlık sildirme dilekçesi Word olarak hazırlanırsa sonrasında değişiklik yapılabilir. Devamsızlık izni alabilmek için velinin ve öğrencinin geçerli olan bir nedeni olması gerekir. Okul idaresi tarafından bu gerekçe araştırılarak yeterli olup olmadığına karar verilir.
Eğer sınav olmadığı günlerse okul idaresi gerekçeyi yeterli gördüğünde izin verir. Bu şekilde yapılan devamsızlıklar özürlü devamsızlık hanesine yazılmış olur. Onay yazısı sunulmasa da veliye dilekçenin onaylandığı bildirilir ve işlem gerçekleştirilmiş olur.
Devamsızlık Dilekçesi Nedir?
Devamsızlık dilekçesi nedir konusunda veli iki tür dilekçe hazırlayabilir. Birinci neden öğrenci çeşitli sebeplerden devamsızlık yaptıysa ve bu devamsızlık özürsüz devamsızlık hanesine işlendiyse yazılandır. Veli öğrencinin adını, soyadını, sınıfını yazarak neden devamsızlık yaptığına dair geçerli olan bir neden sunarak okul idaresine dilekçe ile bildirir. Okul idaresi inceleme yaptıktan sonra eğer sunulan sebep geçerli bulunursa öğrencinin devamsızlık yaptığı günler sistemden silinmiş olur.
İkinci tür dilekçe ise öğrencinin devamsızlık yapması için izin almak amaçlıdır. Veli yine öğrencinin adını ve soyadını, sınıfını yazarak hangi günlerde izin kullanmasını istediklerini bildirdiği dilekçeyi okul idaresine teslim eder. İstenilen günlerde engel teşkil edecek sınav gibi bir durum yoksa okul idaresi öğrenciye izin verir. İzin verilen günlerde yapılan devamsızlık özürlü devamsızlık hanesine yazılmış olur. Veliler öğrenci adına kendileri başvuru yaptıkları için dilekçe biterken kendi adını soyadını yazar ve imzasını atar. Dilekçede veliye direkt ulaşım sağlanacak bir iletişim bilgisi de olması gerekir. Başvurulan her dilekçe araştırılır.
Devamsızlık Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Devamsızlık dilekçesi nasıl yazılır? Bu soru da merak edilen konulardan birisi. Bu konu altında sizler için örnek paylaştık.
Evraklar