Bir üniversite öğrencisi maddi destek almak amacıyla “Burs dilekçesi nasıl yazılır?” konusunu internette araştırabiliyor. Günümüzde üniversiteye giden pek çok öğrenci bulunuyor. Her bir öğrencinin maddi durumu iyi olmadığı için öğrenciler arasında eşitsizlik doğabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçmek adına burs dilekçesi dağıtılıyor. Bu bağlamda “Burs dilekçesi nasıl yazılır?” sorusu da bazı öğrencilerin kafasını karıştırmış durumda. Aslına bakarsak burs dilekçesi yazmak oldukça kolay. Gelin hep beraber bu konunun derinliklerine inelim.
Burs Dilekçesi Nedir?
Burs dilekçesi, burs almak isteyen öğrencilerin başvurduğu bir dilekçe türü olmakta. Bu dilekçe ile birlikte öğrenci kendi eğitim masraflarını karşılamak adına bir miktar burs almaya hak kazanabiliyor. Burs başvurusu hem kamu hem de özel kuruma yapılabilir. Bu konuda karar öğrenciye kalmış durumda.
Burs Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Bazı öğrenciler burs dilekçesi yazarken tam olarak ne yapması gerektiğini bilmediği için “Burs dilekçesi nasıl yazılır?” araştırması yapabiliyor. Burs dilekçesi yazmak o kadar zor değil. Önemli olan doğru bilgiler verip gereksiz bilgiler eklemekten kaçınmak. Öncelikli olarak genel bilgilerden söz etmek istiyoruz. Burs dilekçesi yazarken talep edilen burs miktarının eklenmemesi gerekir. Bununla birlikte ailenin aylık olarak elde ettiği gelir kağıtta yer almalı. Okul, açık adres ve iletişim bilgileri de belirtilmeli. Bilgiler yeterli olduğu takdirde burs başvurusu daha hızlı sonuçlanır.

Burs Başvurusu Nasıl Yazılır?
Burs başvurusu nasıl yazılır. Öncelikle ortalanmış bir şekilde başlık atılması gerekiyor. Başlığın doğru bir şekilde atılması ve hangi makama yazıldıysa o makamın eklenmesi gerekiyor. Sonrasında üniversite ve öğrenci bilgisi verilip burs başvurusu talebinde bulunulmalıdır. Örneğin “X Üniversitesi Y Bölümü 3. sınıfta Z numaralı öğrenciyim. Maddi durumum yeterli olmadığı için burs talep etmekteyim.” yazılabilir. İsteğe bağlı olarak detay arttırılabilir fakat abartmamak lazım.
Sonraki paragrafa “Gereğini arz ederim.” yazılmalı ve ardından ailenin ekonomik ve sosyal durumu hakkında bilgiler paylaşılmalıdır. Örneğin ailenin aylık net geliri, oturulan evin kira olup olmadığı, ailedeki çocuk sayısı ve bunun gibi bilgiler belirtilmelidir. Son olarak sağ alt köşeye ad, soyad ve imza ile birlikte sol alt köşeye açık adres ve iletişim bilgileri de eklenmeli.
Burs için hangi belgeler lazım?
Burs dilekçesi nasıl yazılır sorusu dışında burs için bazı belgeler de gerekebiliyor. Bundan dolayı öğrenciler “Burs için hangi belgeler lazım?” sorusunu sorabiliyor. Burs için lazım olan en önemli belge öğrenci belgesi olarak bizlerin karşısına çıkıyor. Bu belge ile birlikte kişinin üniversite öğrencisi olup olmadığı anlaşılıyor. Bunun yanı sıra burs başvuru formu, vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, kira kontratı ve son dönem not belgesi gibi evraklar gerekebilir.
Evraklar