Borç sözleşmesi örneği bireyler veya şirketler arası finansal transferlerin yapılması veya talep edilmesi halinde hazırlanan sözleşme şeklinde bilinmektedir. Borç sözleşmesi sayesinde kişiler verdiği veya alacağı paranın vade süresini, bilgisini sözlü şekilde değil de yazılı şekilde teminat altına da alabilmektedir. Birçok kişi arasında para alışverişlerinin sözlü şekilde yapılması çoğu kez sorun oluşturan bir konudur.
Yazılı şekilde belirleyici bir sözleşmenin bulunması demek hem alacaklı hem de borçlu açısından avantajlı durum taşır. Örnek vermek gerekirse; borcunu ödemek isteyen kişi karşı tarafın daha fazla para istemesi veya ödeme yapmadın ifadesiyle karşılaşması mümkündür. Tam tersi olarak alacaklı borçludan parasını alamayabilir. Bu gibi durumların sık yaşanması nedeniyle mutlaka borç sözleşmesi yapılması gerekir.
Elden Borç Verme Sözleşme
Elden borç verme sözleşmesi Türk Borçlar Kanunu 386 maddesi gereğince Tüketim ödüncü sözleşmesi olarak bilinen sözleşmenin ödünç verenin verdiği miktarı veya ürünü ödünç alana devretmesi, ödün alan kişinin de aynı nitelik ya da miktarda geri vermeyi üstlendiği sözleşme türü olarak bilinir. Elden borç para verme aslında çok sık yaşanılan bir durum olup ihtiyaç dâhilinde kişilerin talep ettiği şeydir. İsteğe bağlı alacaklı kişide bu teklifi yapabileceği gibi ihtiyacı olan kişi de isteyebilir. Türkiye’de bu durum genellikle sözlü güvene dayalı ilerlediği için çoğu zaman borç sözleşmesi yapılmamaktadır. Aynı şekilde firmalar arası veya tanıdıklar arasında da yapılmadığı bilinmektedir.
Borç sözleşmesi örneğiyle ilgili içerikler;
Borç Sözleşmesi Örneği
Dürüstlüğün, güvenin önemli role sahip olduğu zaman diliminde sözleşme yapılması halinde her iki tarafından bu durumdan faydalanabilmesi önemli rol oynar. Çünkü elden borç verirken hem alacaklı hem de borç verilen kişiye dair belli bir sorumluluk oluşmaktadır. Sorunsuz şekilde tamamlanması adına borç sözleşmesi yapılması gerekir.

Borç Para Verme Sözleşmesi Nedir?
Borç para verme sözleşme nedir? Borç para verme sözleşmesi yasal anlamda bağlayıcı özellikte olup borç ilişkisinde tarafları koruyan ve haklarının doğru şekilde korunmasını sağlayan sözleşme anlamına gelmektedir. Borç para verme sözleşmesi borçluya belli miktar borç verilmesi adına geri ödeyeceğini taahhüt eden belgedir.
Borç Kaynakları Nelerdir?
Borç kaynakları nelerdir? Borç kaynakları borçlar kanununa göre düzenlenmiş olup 3 madde ile öne çıkan konular şeklinde bilinmektedir. Bu maddeler ise şu şekilde sıralanır.
- Sözleşme yönünde oluşan borç ilişkileri (TBK Madde 1-48)
- Haksız fiilden oluşan borç (TBK Madde 49-76)
- Sebepsiz şekilde zenginliğe ulaşan kişilerin ilişkileri (TBK Madde 77-82)
Yukarıda belirtilen kaynaklarla ilgili borç verme hususunda sorun yaşanmaması adına borçlar kanununa yönelik maddeler bulunmaktadır. Kişilerin haksız şekilde karşılaşmak istemediği durumlara istinaden önemli bir tedbir şeklinde değerlendirilir. Çünkü günümüzde kimseye güvenilmemesi gerektiği gibi borç verdiğiniz kişiden ödemenizi almama sorunu ile karşılaşmanız mümkündür. bu sorun nedeniyle de ileriye dönük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Borç sözleşmesi örneğini aşağıdaki linklerden word, excel ve pdf formatında indirebilirsiniz.
Evraklar