Betopan fiyatları; malzemesine, kalitesine, kalınlığına ve ölçüsüne göre değişkenlik gösterir. Yazımızda çeşitli betopan modelleri hakkında araştırmalarımızı sizlerle paylaşarak, fiyatlar üzerinden bilgi alışverişi yapacağız.
Betopan Nedir?
Çimento ve ağacın belirli oranlarla birlikte kimyasal maddelerle birleşerek ortaya çıkan, her iki malzemenin de davranışını sergileyen yapılara betopan ismi verilir. Sağlığa zararlı hiçbir madde içermeyen betopan, günümüzün teknolojik malzemelerinden biri olarak anılır. Betopan levha; rutubete, suya dayanıklılığını, çürümeye, yanmaya karşı dirençli oluşunu çimentodan alırken; işlenebilir oluşunu, elastikiyet ve hafifliğini ise ahşaptan alarak pek çok üstün yapısal özellikleriyle siz değerli kullanıcılara sunulmuştur.
Betopan Nerelerde Kullanılır?
İlk olarak prefabrik ev yapımında kullanılan ve bir yapı ürünü olan betopan, şimdilerde birçok alanda kullanılmasının yanı sıra oldukça geniş özellikler sayesinde sıklıkla tercih edilen bir ürün olmayı başarmıştır. Hemen herkes tarafından tercih edilmesi sebebiyle betopan panel duvar fiyatları vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılır. Bünyesinde barındırdığı özellikleri sayesinde saçak altı, alın kaplama yapılan yerlerde, bölücü ara duvarlarda, tuvalet, banyo, mutfak gibi sürekli ıslak yapıda bulunan alanlarda, dış cephelerinde betopan ürünü tercih edilir.
Son zamanlarda popülerleşmeye başlayan betopan cephe kaplamaları; estetik, şık, yangına dayanıklı ve ısı izolasyonunun yanında betopan panel fiyatları bakımından uygun oluşunun da etkisiyle sıklıkla kullanım imkanı bulan bir ürün olmaya başlamıştır. Hafif olması büyük bir avantaj sağladığı gibi estetik amaçlı olarak iç mekanlarda betopan kaplama ve betopan duvar modelleri tercih edilir. Hayatımızın hemen her alanında bulunan betopan; raf – ünite üretiminde, köpek kulübesi, kuş kafesi, tavuk çiftliklerinde kullanılabilen bir yapı malzemesidir.
Betopan Avantajları Nelerdir?
Oldukça yüksek bir kullanım imkanı bulmakla birlikte betopan levha fiyatları bakımından değerlendirilmeden önce sağladığı avantajlardan bahsetmekte fayda vardır. Betopan’ın avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Çevre dostu olmasıyla bilinir. Formaldehit gibi insan sağlığını tehlikeye atan zararlı kimyasallar bünyesinde barınamaz.
- Kokusu olmadığından rahatsız edici değildir.
- Kolay monte edilme özelliği bulunur.
- Esneklik katsayısı yüksek olduğu için hafif ve işlenebilir bir yapısı vardır.
- Uzun dönemler boyunca işlevselliğini kaybetmeden darbe ve basınca karşı kullanıldığı yapıyı korur.
- Köpüklü betopan fiyatları ekonomik olduğundan dış cephe kaplaması için en uygunudur.
- B1 sınıfında bulunan bu levhalar yangına karşı yüksek direnç gösterir.
- Betopan plakaların dayanıklılığının ölçülebilmesi adına 24 saat suda bekletilmiş ve bu süre zarfında en ufak bir şişme olmadığı gözlenmiştir.
- Bakteri, mikroorganizma, haşere, börek gibi canlılar levha üzerinde barınamaz.
- İşlenebilme özelliği bulunan levhalar; delinebilir, kesilebilir, istenilen şekil verilebilir.
- Isı yalıtımında oldukça başarılı olan betopan levhaların 1cm kalınlığa sahip olması 10 cm ısı izolasyonu yaptığını kanıtlar.
- Mevsim şartlarından etkilenmeyen betopanlar, dayanıklıdır.
- Boşluksuz ve sert bir yapıya sahip olduğundan prefabrik yapılar için oldukça uygundur.
- Betopan plaka ebatları ve kalınlıkları değişkenlik gösterse dahi piyasada genellikle kalınlıkları 8 mm, 10 mm, 12 mm, 14 mm, 16 mm, 18 mm ve 20 mm olarak bulunur. Ebat bakımından ise standart olmakla birlikte 125cm*250/280, 300 cm şeklinde yer alır.
- Piyasada bulunan 1 cm betopan ağırlığı 13 kg/m2’dir.
- Deprem olasılığı yüksek olan yerlerde sıklıkla tercih edilirken; benzin, yağ gibi sıvıları geçirmez.
- Hava geçirgenliğinin yüksek olması sebebiyle klima giderlerinde azalmalar yaşatır.
- Yüksek statik kuvvetleri taşırken, ses yalıtımı da yapar.
- Söz konusu yapı ürünü ülkemizde ve Dünya’da en çok tercih edilen malzemelerden biridir.
- Betopan malzemesi dekorasyon amacıyla kullanıldığında işçilik emeği arttığından betopan plaka fiyatları da artış gösterir.
- Tercihe göre ahşap desenli olarak bulanan betopan malzemeleri, taş desenli veya desensiz olarak bulunabilir.
Betopan’ın uygulanması 3 aşamada gerçekleşir; kesim, vidalama, boyama. İstenilen boyutta levha kesilerek vidalama işlemi sayesinde monte edilir ve istenilen renge boyama işlemi gerçekleştirilir.

Betopan Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?
Ahşap desenli betopan fiyatları dahil tüm betopan türlerinde fiyatı etkileyen bazı faktörler bulunur:
- KDV
- Malzemenin maliyeti
- Betopanın rengi ve modeli
- Betopan kalınlığı
- Kullanılan tutkalın markası ve kalitesi
- Piyasadaki gelişmeler
- Nakliyat ve işçilik ücretleri 2023 betopan fiyatları üzerinde etkilidir.
Betopan Fiyatları Güncel Liste
Aşağıda paylaşımını gerçekleştirdiğimiz betopan ölçüleri ve fiyatları internet üzerinden yapılan ve piyasa araştırması sonucunda gerçekleştirilen güncel fiyat listesidir. Ahşap görünümlü betopan fiyatları, betopan ebatları ve ölçüleri, desenli betopan fiyatları, betopan plaka fiyatları, betopan 1 m2 fiyatları, dış cephe betopan fiyatları, panel fiyatları, betopan sandviç panel fiyatları hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına aşağıda yer alan liste sayesinde erişebilirsiniz.
İlgili İçerikler;
- Hazır Beton Fiyatları
- İnşaat Demir Fiyatları
- Sunta Fiyatları
- Sandviç Panel Fiyatları
- Kiremit Fiyatları
Ancak listede belirtilen tüm betopan fiyatları yaklaşık ve ortalama değeri göstermekle birlikte kesinlik arz etmez. Bu fiyatların herhangi bir bağlayıcılığı olmadığını unutmayınız. Siz değerli okuyucularımızın fikir sahibi olmaları, yaklaşık olarak bir maliyet hesabı yapmanıza yardımcı olmak adına bu listeyi paylaşıyoruz. Finansal bir zarara uğramamak için betopan satışı yapan yerlerden ihtiyacınıza göre fiyat almanızda fayda vardır.
Evraklar