Öncelikle belediyede memur nasıl olunur sorusuna cevap bulacağız. Son yıllarda birçok vatandaş özel sektör yerine devlet kurumlarında memur olarak görev yapmayı tercih etmektedir. Türkiye’de toplam bin 389 tane belediye bulunmaktadır. Vatandaşlar zaman zaman belediyelerin işçi alımlarını takip etmekte ve buna göre başvuru yapmaktadır. Belediyelerde memur olabilmek için iki farklı yol bulunmaktadır. İlki sözleşmeli personel olarak çalışmak, ikincisi ise kadrolu personel olarak çalışmaktır.
Sözleşmeli Personel Olarak Belediyede Çalışmak
Belediyede memur olma yollarından ilki sözleşmeli personel olarak çalışmaktır. Sözleşmeli personel olarak çalışmak isteyen vatandaşlar, çalışmak istedikleri belediyeye bizzat giderek öz geçmişlerini bırakarak başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapmanın bir diğer yolu ise, yine çalışılmak istenen belediyenin internet sitesi üzerinden başvuru talebi oluşturmaktır. Başvuru yapıldıktan sonra belediyenin insan kaynakları bölümü başvuruları değerlendirip, başvuru sahibine geri dönüş yapmaktadır.
Başvuru yapılırken dikkat edilecek en önemi nokta ise, çalışmak üzere başvurulan bölümün kendi istediğiniz iş ile uygun olmasıdır. Ayrıca diğer önemli nokta da, işçi alımı yapacak olan kurumun çalışanlardan istediği şartları ve özellikleri sağlıyor olmaktır. Belediyenin insan kaynakları bölümünden başvurusuna olumlu bir cevap alan bireyler belediyede işçi olarak çalışma hakkına sahip olmaktadır.
Sözleşmeli Olarak Belediye Memuru Şartları ?
Sözleşmeli personel olarak belediyede çalışmak için herhangi bir sınava girmeye gerek yoktur. Başvurusuna olumlu geri dönüş almış vatandaşların, çalışılacak iş için gerekli olan belgeleri tamamlayarak mülakat görüşmesine katılmaları yeterli olacaktır. Mülakat görüşmesinden de olumlu geri dönüş alan kişiler artık belediyede sözleşmeli olarak işe başlayabilmektedir. Belediyede Memur Nasıl Olunur.
Sözleşmeli personel olarak belediyede çalışan vatandaşların sözleşme süreleri dolduğunda mutlaka işten çıkarılmaları söz konusu olmamaktadır. Sözleşmeli personel olarak çalışan vatandaşın sözleşmesi sona erdiğinde, tekrar sözleşme yenilenebilmektedir.

Kadrolu Memur Olarak Belediyede Çalışmak
Kadrolu memur olarak belediyede çalışmanın şartları, sözleşmeli personel olarak belediyede çalışmanın şartlarından farklıdır. Kadrolu memur olarak belediyede işe başlamak için iki yılda bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmek gerekmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) aldığınız puan iki sene geçerli olmaktadır. Buna göre sınava girdikten sonra ki iki yıl içinde, aldığınız puan ile kadrolu memur olarak belediyede çalışmak için başvuruda bulunabilirsiniz.
Kadrolu memur olarak belediyede çalışmak için, belediyelerin yayınladıkları işçi alımlarını kontrol ederek kendinize uygun olan iş için bizzat belediye binalarındaki ilgili bölümlere öz geçmişinizi bırakarak başvuru yapabilirsiniz. Belediye binasına gitmeden de başvuru yapmak mümkündür. Çalışacağınız belediyenin web sitesi üzerinden de başvuru oluşturabilirsiniz.
Kpss Şartı Gerekiyor mu ?
Her iş sektörü için KPSS’ den istenen puan farklılık göstermektedir. Ancak genel olarak belirlenen KPSS taban puanı 70’tir. KPSS’ den yüksek puan almış olmanız ise size her zaman avantaj sağlayacaktır. Çünkü iş başvuruları değerlendirilir iken, KPSS puanları en yüksekten en aza doğru sıralanmakta ve en yüksek puan alanlar öncelikli olarak tercih edilmektedir. Bu aşamayı geçtikten sonra, belediye tarafından mülakat görüşmesine çağırılırsınız. Belediyede memur nasıl olunur ; Mülakat görüşmelerinin de olumlu sonuç alan vatandaşlar, kadrolu memur olarak belediyede çalışmaya başlayacaktır.
Evraklar