Anlaşmalı velayet değişikliği dilekçesi örneği nasıl hazırlanmalı? Anlaşmalı velayet değişikliği dilekçe örneği nereden indirilir? Anlaşmalı velayet değişikliği dilekçesi nedir? Anlaşmalı velayet değişikliği konusu ile alakalı tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızda.
Velayet Nedir?
Velayet nedir? Boşanma davalarında çocuğun korunması, temsil edilmesi ve geleceğinin güvende olması için anne ya da babaya verilen bir hukuksal haktır. 18 yaşını doldurmamış yani yetişkin olmayan çocukların velayeti anne ve babasına aittir. Davalarda anne ya da babanın isteklerinden ziyade çocuğun menfaatleri dikkate alınarak karar alınmaktadır.
Anlaşmalı boşanma davalarında tarafların velayet konusunda ortak olması, uzlaşması ve protokolde mutabakata kalması üzerine hakim tarafların anlaştığı şekilde kararı verecektir.
Velayet Değişikliği
Velayet değişikliği nedir? Anlaşmalı boşanma sonrası ilerleyen bir süreçte taraflar arasındaki anlaşma bozulabilir ve velayet değişikliği için mahkemeye başvuru yapılabilir. Aile hukuku çocuğun menfaatini üstün tuttuğu için bu davaları kamu düzeninden saymaktadır. Çocuğun bakımı, eğitimi, sağlığı, geleceği ihmal ediliyor ve tehlike altında ise velayet değişikliği davası açılabilir.

Anlaşmalı Velayet Değişikliği
Anlaşmalı velayet nedir? Değişikliği nasıl yapılır? Sonuçlanma süresi ne kadardır? Boşanma davası sonrası velayeti alan tarafın çocuğun bakımı, eğitimi gibi konularda zorlanması ya da özel nedenlerden dolayı ülke değiştirme konularında anlaşmalı velayet değişikliği dilekçesi hazırlanır ve mahkemeye iletilir. İki tarafında bu değişikliği istediği belirtilen dilekçe mahkeme tarafından işleme alınır ve sonuç bildirilir. Kararın yazılması, hakimin onaylaması 30 günü bulabilir. Dilekçede eksikliğin bulunması halinde bu süre 70 güne kadar çıkabilir.
Anlaşmalı velayet değişikliği dilekçesinde hata olmaması ve iki tarafında bu değişikliği talep etmesi durumunda bu süreler daha da kısalacaktır.
Anlaşmalı Velayet Değişikliği Dilekçe Örneği Word
Anlaşmalı velayet değişikliği dilekçe örneği word sürümünü sizler için hazırladık. Bu linke tıklayarak örneği indirebilirsiniz. Anlaşmalı velayet değişikliği word dosyasını kendi bilgileriniz ile doldurup mahkemeye iletebilirsiniz. Dipnot: Her zaman söylediğimiz üzere bir avukat ile bu işlemleri yapmanız daha sağlıklı olacaktır.
Anlaşmalı velayet değişikliği ile ilgili konumuz ile ilgili merak ettiklerinizi, görüşlerinizi alt bölümden bizlere iletebilirsiniz.
Merhabalar bu dilekçe örneğinin en alt sayfasında ANLAŞMA POROTOKÜL ünde mahkeme her iki tarafında anlaşmasına bakılmaksızın velayeti karşı tarafa vermeye bilir diyor . Çünkü küçüğün geleceği ile alakalı kamu düzenini göz önünde alır diyor. Peki anne nin kaldığı kaldığı ve ikametgah ettiği kendi öz ailesi torununa bakamadığını beyan ederek çocuğu babaya kendi öz kızıyla gönderdiyse bizde bunu yetkili aile mahkemesinde şifahen ve şahitli olarak belgelersek yine de dava ya bakan hakim in kararı ne olur. Saygılarımla