Adli tıp kurumu maluliyet raporuna itiraz dilekçesi örneği, kurum raporuna itiraz etmek isteyen kişilerin yetkili makama vermiş olduğu dilekçe olmaktadır. Adli tıp raporu, kişilerin sağlığı ile ilgili olan her türlü olayda adli mercilere yol gösteren rapor olmaktadır. Adli rapor, ilk olarak muayene ya da tedavi yapan hekim tarafından hazırlanmaktadır. Aynı zamanda adli tabiplik hizmeti, bir bilirkişilik hizmeti de olmaktadır.
Adli raporlar, mahkemeler, Cumhuriyet savcılıkları, polis karakolları, jandarma karakolları, askeri birlik komutanlıkları (askerler için) talep edilebilmektedir.
Adli Tıp Kurumu Raporuna İtiraz Dilekçesi
Adli tıp kurumu raporuna itiraz dilekçesi için Yargıtay kararı sonucu verilen karara yapılacak olan yazılı itiraz başvurusunun ilk adımı olmaktadır. Adli Tıp Kurumu, Adalet Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren bir kamu kurumu olmakta ve temel görevi ise adli bilirkişilik olmaktadır. Adli olaylarda tarafsız olarak inceleme yaparak adalete bilimsel yardım sağlamaktadır.
Yapılan incelemeler sonucu taraflara sunulan raporda eksik görülmesi durumlarında, durumun bilirkişiye tamamlattırılması adına, belirsizliğin giderilmesini, bilirkişinin açıklama yapmasını ya da yeni bir bilirkişi atanmasını taraflar talep edebilmektedir. Talep sonucu mahkeme, raporda eksiklik ya da belirsizlik gibi durumların giderilmesi adına ya da açıklığa kavuşması adına bilirkişiden, yeni sorular düzenlemek sureti ile ek bir rapor isteyebileceği gibi, tayin edeceği duruşmada sözlü olarak açıklama yapmasını da isteyebilmektedir. Mahkeme, yapılan adli tıp raporuna itiraz Yargıtay kararı sonucu, gerçeğin ortaya çıkması adına gerekli gördüğü durumlarda yeni bir inceleme istemektedir.
Adli Tıp Kurumu Maluliyet Raporuna İtiraz Dilekçesi Örneği Kesin Midir?
adli tıp kurumu maluliyet raporuna itiraz dilekçesi örneği kesin midir sorusu böyle bir süreç geçiren kişilerin merak ettikleri bir soru olmaktadır. Özellikle sağlık davaları için adli tıp raporu kesin bir hüküm içermemektedir. Verilen karar temyiz edilebilir nitelikte olmaktadır.

Genel olarak tüm davalarda adli tıp raporları mahkemelerce hükme esas alınan ve oldukça önemli olan bir delil olarak sayılmaktadır. Dosyada bulunan adli tıp raporu sanığın cezalandırılma yoluna gidilmesine bir neden olmaktadır. bunun yanı sıra sanığın fiiliyle netice arasında bulunan bağın da incelenmesi gerekmektedir. yapılan incelemeler ile de bazı durumlarda adli tıp raporuna mahkemece itibar edilmemektedir.
Adli Tıp Raporuna İtiraz Süresi Kaç Gündür?
Adli tıp raporuna itiraz süresi kaç gündür? İtiraz için süre bulunmaktadır ve adli tıp raporuna itiraz etmek isteyen kişilerin bu süreyi geçirmemesi gerekmektedir. Raporun taraflara tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içerisinde itiraz yapılabilmektedir. Rapora itiraz için dilekçe dolduran kişilerin dilekçede,
- Dosya no
- Davalı ve davacı
- Konu, savunma ve açıklama
- Tarih
gibi alanları eksizsiz ve doğru bir şekilde doldurması gerekmektedir. yapılan itiraz yetkili mercilerce incelemeye alınmaktadır. Adli tıp kurumu maluliyet raporuna itiraz dilekçesi örneği genel olarak bu şekilde hazırlanıyor.
Evraklar