5 yılını dolduran memura ücretsiz izin araştırılan bir konu. Kamu kuruluşlarında çalışmakta olan memurlar için düzenlenen kurallardan biri de 5 yıllık süreci doldurması şeklinde belirlenmiştir. İlk olarak ücretsiz izin konusuna değinilmesi gerekir. Ücretsiz izin herhangi hak ediş bulunmaması karşılığında ücret almadan kullanılan izindir. bu izin türü bazı kuruluşlarda aylıksız izin şeklinde de öne çıkan bilgilerden biridir. Resmi kurumların kendi içinde ücretsiz izin hakkı bulunur. Bu izinler belirli kurallar kapsamında uygulanmaktadır. 5 yılını dolduran memura ücretsiz izin dilekçesi örneği ile bu hak elde edilebilir. Fakat şartları şu şekilde sıralanır.
- Memuriyetinin 5 yılını doldurmuş olması
- Yıllık izninin bulunmaması (Yıllık izni bulunan kişilerin bu izinleri kullanmış olması)
- Kanun kapsamında verilebilir ibaresinin bulunuyor olmasına rağmen alan şefinin izni ile kullanılabilmesi
- Memuriyet hayatı süresince toplamda 2 defada kullanılabilmesi ve 1 yıllık süreliğine verilebilmesi
Yukarıda sıralanan maddeler göz ardı edilmediği müddetçe memur olan her vatandaşın 5 yıllık süre sonunda dilekçe talebiyle beraber ücretsiz izin hakkından yararlanacağı bilinmektedir.
5 Yılını Dolduran Memura Ücretsiz izin Dilekçesi Örneği
5 yılını dolduran memura ücretsiz izin dilekçesi hakkında bilgi almak gerekebilir. Memuriyet konularında memur vatandaşları ilgilendiren ve merak uyandıran sorulardan biri de memurlar en az kaç ay ücretsiz izin alabilir şeklinde yöneltilmiştir. Memurlar 108.ci madde ve 105.ci fıkrası gereğince verilmiş iznin bitimi ve sağlık raporu alınması ile kendi talebi üzerine 18 aya kadar ücretsiz izin hakkını kullanabilmektedir. Bu durum memuriyet hayatı döneminde 2 defada da kullanılabilmektedir. Genel bakımdan istisnai durumlar olabileceği gibi olumsuz durumlar neticesinde de kullanılabilen izin şekli olduğu bilinmektedir.

Aylıksız İzin Almak için Kaç Yıllık Memura Verilir?
Aylıksız izin ne zaman başlar sorgulaması kadın memurlar için geçerli sorgulamadır. Genel bakımdan doğum sonrası analık izni şeklinde bilinen bu süreç asgari 8 azami 13 hafta şeklinde belirlenmiştir. Ayrıca eşi doğum yapan memurlar içinde bu tarih eşinin doğum yaptığı gün ile aynı tarih başlangıcı olarak bilinmektedir. Günümüz şartlarına göre bu konu veya sorular doğum izni olarak ta bilinmektedir. Her memurun bu haktan yararlanabildiği bilinmektedir. Bu sayede iş süresi döneminde işten geri kalma veya işsiz kalma gibi bir durumla karşılaşılmamaktadır. Geçen sürenin sonunda yeniden işe başlanması ve devam edilmesi de mümkündür.
Ücretsiz Mazeret İzni Kaç Gün?
Memurların merak ettiği konulardan biri de ücretsiz mazeret izni kaç gün şeklindedir. Bu araştırmaya yönelik idarenin takdirine kalmış süre toplam 10 güne kadar olduğu bilinmektedir. Bu tür durumlarda gerekli mazeretin olmasıyla birlikte kişilerin gereken şartları sağlıyor olması memur vatandaşlar için esas alınmaktadır. 5 yılını dolduran memura ücretsiz izin dilekçesi genel olarak bu şekilde yer alıyor.
Evraklar